Praktisk - Tokkekøb Hegn

Tokkekøb Hegn kortudsnit

Få et overblik over løbe-, vandre- og cykelruter på udinaturen.dk

Bålpladser

Syv bålpladser og to bålhuse findes i skoven. De kan frit bruges, og du må gerne samle småbrænde til dit bål. 

Overnatning

Du kan slå telt op på pladsen ved Dæmpegård. Her er bålpladser, borde og bænke. Sørg for at tage dit skrald med dig, så du ikke efterlader noget i landskabet. Pladsen ved Dæmpegård er det klogt at reservere, hvis man vil være sikker på at have den for sig selv.
Tæt på Ulykkesmosen er der også en primitiv overnatningsplads.

For handicappede

En gul afmærket vandrerute løber i to store cirkler og er på 6 kilometer i alt. Ruten kan fint tages med kørestol, undtagen hvis det har regnet meget – så er stierne omkring søerne bløde og mudrede. 

Vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. 
Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

På cykel

Du må cykle på alle stier og skovveje, men ikke i skovbunden og ned ad skrænter eller på stendiger og gravhøje. Desuden er der MTB-ruten på 9 kilometer. 

Læs mere om de danske mountainbikeruter

Til hest

I Tokkekøb Hegn er der 6 kilometer ridesti. Man må dog også ride på grusstierne i skridtgang; og i rabatten ved siden af kørebanerne – her også i trav, tølt og pasgang. Vis hensyn, når du færdes til hest.

Læs folder om ridning i Tokkekøb

Med hund

Hunde er velkomne i Tokkekøb Hegn, hvis de er i snor. I hele hundeskoven - skoven vest for Kongevejen og nord for Nymøllevej - må hunde løbe frit; dog kun hvis du kan kontrollere hunden og kalde den til dig.

Læs mere om hund i naturen 

Find vej

Der er nem adgang til Tokkekøb Hegn fra en række parkeringspladser langs Nymøllevej, Kongevejen og Stumpedyssevej samt fra S-togsstationen i Allerød.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk