Praktisk - Tvorup Klitplantage

Tvorup Klitplantage praktisk

Toiletter

Der er offentlige toiletter ved tre af de otte p-pladser i Tvorup Klitplantage.

Vandre- og cykelruter

Uanset om du kommer på to hjul eller til fods, er der rig mulighed for at få dine ønsker om bevægelse og naturoplevelser opfyldt. Mountainbikere har her spændende ruter, som er udviklet i et samarbejde mellem Naturstyrelsen og lokale mountainbikeklubber. Tre afmærkede cykelruter samt en række vandrestier går gennem området.

Find ruterne på udinaturen.dk

Riderute

En riderute er etableret i Nationalpark Thy, så ryttere og heste kan følges ad gennem hele nationalparken. Den begynder i Lodbjerg Klitplantage og slutter ved Bulbjerg. Undervejs på den lange rute er der pausefolde, så hestene kan komme på fold, og rytterne tage en pause.

Se mere på riderutenthy.dk

Overnatning

Der er to muligheder for at overnatte under åben himmel i Tvorup Klitplantage.

Se lejrpladserne på udinaturen.dk

For handicappede

Der er gode stier i plantagen, og ved Bøgsted Rende kan gangbesværede meget nemt komme omkring. Den gule vandrerute på knap en kilometer er tilrettelagt med særligt hensyn til kørestolsbrugere. Den har begyndelsessted ved p-pladsen på Boligvej.

Hunde

Hunde skal være i snor i Tvorup Klitplantage. Hundeskoven i Faddersbøl og hundeskoven i Vilsbøl byder begge hunde uden snor velkomne.

Find vej

Med bil

Du kan komme til Tvorup Klitplantage sydfra ad landevej 181 fra Thyborøn og tage færgen til Agger, hvorfra du fortsætter nord på ad Kystvejen. Du kan også komme ad landevej 11 over Thyholm, gennem Hurup og Vestervig. Og du kan komme øst fra over Limfjordsøen Mors eller fra nord gennem Nationalpark Thy over Hanstholm og Klitmøller.

Parkering

Der er parkeringspladser otte steder i og omkring Tvorup Klitplantage, så du kører ikke forgæves. P-pladserne ligger fordelt ved Bøgsted Rende, den gamle redningsvej, Kystvejen, Tvorupvej, som går gennem plantagen, ved Tvorup Kirkeruin, ved Tvorup Hul og i den nordligste del af plantagen, som grænser op mod Nystrup Klitplantage.

Offentlig transport

Kører du ikke i bil, kan du tage tog eller bus til Thisted og derfra telebus nr. 316 til Tvorup eller Vang ved klitplantagen. Telebussen skal bestilles telefonisk en time før afgang.

Planlæg din rejse på rejseplanen.dk