Efterår
Nu er det rigtig svampetid. I skovene er der stadig kantareller, og du kan finde mange velsmagende rørhatte. I den gamle bøgeskov kan du også finde løgbruskhat. En lille hvidlig svamp med en sort stængel. Den lugter og smager tydeligt af hvidløg. En enkelt eller to er godt at krydre din svampestuvning med. Men ikke flere.
Det er også nu, du kan plukke hyldebær til hyldebærsaft, og der er stadig brombær at samle. Det er for alvor blevet høsttid, og du må frit tage frugter til eget forbrug.
Skoven ifører sig sin efterårspragt, og en solskinsdag i oktober er måske det allerbedste tidspunkt at gå en tur i skoven. Dyrene har travlt med at spise sig fede for at overleve vinteren. Egern og mus samler nødder og agern, og du kan høre dem pusle i underskoven.
Hvis det har været en varm sommer, kan du selv gå på jagt efter spisekastanjer i Annebjerg Skov. Der står to store træer tæt ved skovvejen i den nordligste del af skoven. Men du skal være hurtigt ude, for der er rift om kastanjerne. Både grævlingen og rådyrene elsker spisekastanjer.
Naturen gør sig klar til vinteren. De sidste grågæs trækker sydpå, og de sidste blade falder af træerne. Det er nu, du kan se rådyr under de gamle ege- og bøgetræer, hvor de spiser bog og agern. De skal have opbygget et godt fedtlag, så de kan modstå vinterens kulde og sult.
I skovbunden kan du stadig finde tragtkantareller, og du kan høste slåen til slåensaft eller kryddersnaps. Bærrene skal helst have et par frostnætter for at få den rette sødme.