Aktiviteter på Vigelsø

Vigelsø skal opleves til fods. Husk vandtæt fodtøj – græsstierne kan være våde. Stierne egner sig ikke til cykling.

Sejl til Vigelsø i egen båd

Du kan sejle til Vigelsø i egen robåd, kano eller kajak. Husk, at der gælder særlige regler for sejlads på fjorden, der er beskyttet som vildtreservat.

6. Gå Vigelsø rundt på vandreruten

Vigelsø opleves bedst fra den afmærkede vandrerute. Ruten er 2,3 km lang og fører gennem skoven langs kysten på nordøen. Ruten går forbi den primitive overnatningsplads og fugleskjulet ved Gåsebadet.

7. Oplev udsigten fra fugletårnet

undefined

Fugletårnet ved grænsen til det lukkede reservat kan nås ad to stier fra Naturskolen. Overnatter du på Vigelsø, bør du opsøge fugletårnet ved daggry. Husk kikkert!

Se fugletårn på udinaturen.dk

8. Lær om universet på Planetstien

Planetstien

En tur ad Planetstien giver en fornemmelse af dimensionerne i vores solsystem. Hver planet er markeret med en rød pæl, og afstanden mellem pælene afspejler afstanden mellem planterne. Planetstien benyttes især af elever på Naturskolen. Stien begynder ved skolen og følger den gamle markvej gennem skoven mod nord.

Sov en nat på en øde ø

En overnatning på Vigelsø giver mulighed for den helt specielle oplevelse af aften, nat og tidlig morgen på en øde ø, kun i selskab med naturen. Her er ingen biler, og tempoet sættes automatisk ned, når man først kan komme af sted igen, når båden sejler. Du må gerne samle dødt træ i skoven og tænde bål på overnatningspladsen.

Et myggenet er godt at have, hvis du skal overnatte på Vigelsø.

Tag med til Fjordens Dag

Danmarks største naturarrangement "Fjordens Dag" trækker hvert år op mod 50.000 besøgende til Odense Fjord og Kerteminde Fjord. Fjordens Dag blev holdt første gang i 1991, og formålet er at vise alle de aktiviteter, der knytter sig til fjorden. Fjordens Dag holdes den anden søndag i september. Næste gang er søndag den 14. september 2014.

Se program m.m. på fjordensdag.dk