Praktisk - Vilsted Sø

Kort praktisk

Se vandre-, ride- og cykelruter, fugletårne, p-pladser m.m. i folder om Vilsted Sø

Toiletter

Der er fire offentlige toiletter i området, de tre af dem er placeret ved telt- og shelterpladserne, det fjerde på Vilsted Havn. 

Book en aktivitet

Vil du gerne afholde et cykel- eller motionsløb ved Vilsted Sø? Eller arrangere rollespil? Visse arrangementer kræver en forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen.

Søg om tilladelse til arrangement

Bålpladser

Der er bålpladser ved alle tre shelterpladser. Se placering på kort herover.

Handicapforhold

Alle cykelstierne er farbare for kørestole, og specielt turen fra Vilsted til Ranum Søhus er en populær strækning. Der er desuden handicapadgang til fugletårnet og kørestolsvenlige fiskepladser på holmen. Vilsted Søgård har udlejning af heste med instruktør til handicapridning.

Grejbank og kajakker

Ved Ranum Efterskole 200 meter fra søen kan du leje kanoer, kajakker og andet friluftsgrej. Ikke bare til brug ved søen, men i hele området.

Læs mere om grejbanken 

Motorkøretøjer

Alle motorkøretøjer, herunder knallerter, er forbudt på stierne.

Vis hensyn

Mange mennesker bruger naturen - og til vidt forskellige ting. Derfor er der lavet en række regler for brug af naturen. Reglerne er lavet, så turen ud i naturen bliver en god oplevelse for så mange som muligt.

Læs alle reglerne for færdsel i naturen

Find vej

Holmen midt i Vilsted Sø tæt ved fugletårnet

Nærmeste adresse: Sjørupvej 33, 9670 Løgstør

Geokode: 56,8845N 9,2705Ø

For sejlende er der adgang fra Vilsted Sø, der er cirka 350 m via asfaltvej til pladsen. Adgang fra Limfjorden via Bjørnsholm Å men kun i perioden 23/6-31/12

Ranum Søhus

Adresse: Søndergade 54, 9681 Ranum / Vilsted Sø 1, 9681 Ranum

Geokode: 56,8944N 9,2406Ø 

Vilsted Shelter- og teltplads

Nærmeste adresse: Ranumvej 31A, 9670 Løgstør

Geokode: 56,9023N 9,2764Ø

Pladsen ligger ud til regional cykelsti nr. 38.

For sejlende er der adgang fra Vilsted Sø ved ophalerplads med positionen 516.959 E, 6306207 N, der er cirka 330 m via mark til pladsen. Adgang fra Limfjorden via Bjørnsholm Å men kun i perioden 23/6-31/12. 

Parkering

Der er god mulighed for at parkere i nærheden af Vilsted Sø, da der er etableret seks parkeringspladser rundt om søen, blandt andet på Holmen og ved Vilsted Havn. Se placering på kort