Aktiviteter i Vrangeskov

Vrangeskov indbyder til masser af aktiviteter. I skoven nord for Haraldstedvej kan du køre MTB. Ved søen kan du bade og sejle. Den europæiske fjernvandrevej E6 går igennem skoven, og langs søbredden kan du følge en helt ny oplevelsessti. En balancebane og en hemmelig sti er anlagt specielt til børn.

Se Vrangeskov til fods på den korte eller den lange rute

Vrangeskov er som skabt til friluftsliv. De stejle skrænter, søbredden og de forvredne bøge kalder på nærmere udforskning. Skoven er ikke større, end at den nemt kan opleves til fods. Vil du vandre langt, går en ca. 20 km lang etape af den europæiske fjernvandrevej E6 igennem Vrangeskov og skovene nord for den. I sin fulde længde går E6 fra Grækenland til Finland. I Danmark forbinder vejen Kruså med Kastrup.

Flere muligheder for overnatning i skoven

Vil du overnatte i skoven, er der flere muligheder. Ved den gamle grusgrav nord for Haraldstedvej er der for nylig bygget to sheltere og en bålhytte. Sheltere bookes på book.naturstyrelsen.dk. Der er desuden fri teltning i området syd for asfaltvejen ned mod søen.

Oplevelsessti med indlagte historier

En ca. 1,1 km lang strækning af Ringsted Oplevelsessti fører gennem Vrangeskov. Stien er anlagt i 2014 og krydser skoven fra øst til vest. Du kan både gå, cykle og køre med barnevogn på stien. Undervejs fortæller skilte historier fra skoven. På strækningen langs søbredden fører træbroer over flere vandløb og kildevæld. Langs ruten er udsigtsbænke og borde, hvor du kan nyde din frokost.

Oplevelsesstien er anlagt i samarbejde med Ringsted Kommune, Københavns Energi og en gruppe af lokale borgere.

Kør single track-MTB i skoven nord for Haraldstedvej

Nord for Haraldstedvej er der i 2014 anlagt et MTB-spor. Sporet er et godt 3 km langt single track og etableret i samarbejde med Ringsted Motionsklub.          

Se kort med højdemetre m.m. på www.gpsies.com

Fint fiskevand i søerne

Haraldsted Sø og Gyrstinge Sø er fine steder at fiske efter gedde, aborre, ål, sandart og ørred. For at fiske her skal du være medlem af Lystfiskeriforeningen, som har fiskeret til søer over hele Sjælland.

Læs mere på www.lystfiskeriforeningen.dk