Hollænderhus

Hollænderhus ligger ved Hovvej i  Vestre Stigtehave ved Lohals. I selve huset er der en udstilling om skovene på Nordlangeland,  deres historie og de mennesker der har arbejdet i skovene.

Foto: Lars Skaaning

Djævlestenen , er udstillet i bygningen. Stenen blev i yngre bronzealder forsynet med masser af skålformede gruber og andre indhugninger.

Til højre ses stenen med skåltegn og fodaftryk. Den virkelige stens udsmykning er ikke længere markeret med hvidt. Stenen er erklæret danefæ.

Desuden findes en udstilling om øen Vresen, som ligger i farvandet nordvest for Nordlangeland. Øen er langsomt ved at forsvinde i havet. For 100 år siden var der et hus og et egekrat på øen. Idag, er det der er tilbage af øen, yngleplads for især edderfugle og sølvmåger. Øen er idag del af et vildtreservat .

Foto: Mogens Krog

Den 17. november 2008 var der royalt besøg i Hollænderhus. Dronningen var meget interesseret i udstillingen, ikke mindst historierne om Djævlestenen og Vresen. Regentparret skrev ved denne lejlighed i husets gæstebog.

 

Undervisningsmateriale

Miljøstyrelsen har udgivet en række undervisningsmaterialer. De henvender sig til alle klassetrin, og de er gratis at downloade fra hjemmesiden.
Undervisningsmaterialer