Naturbasen Eghjorten

Vikingehus
Vikingehuset bruges som overnatningssted for skoleklasser

Naturbasen Eghjorten ligger i Stenholt Vang ved Hillerød. Basen bruges til formidling, leg og spil.

Stedet

Eghjorten ligger på Jespervej tæt på Hillerødvejen. Der er en formidlingsbase med en bål- og lejrplads, naturskolelokaler, et formidlingshalvtag. Der er også et vikingehus og en stor shelter begge med plads til en skoleklasse f.eks. på en overnatningstur og en toiletbygning. Derudover er der et mægtigt liv på stedet, mest pga. en meget populær naturlegeplads, som dagligt besøges af mange børn. Børnehaver, skoleklasser og familier. En 18 kurvs discgolf skovbane har også fundes vej til Eghjorten.

Naturskoletilbud
Eghjorten har et samarbejde med Københavns Kommune og med Hillerød Kommune om et aftalt antal skoleklasser, der hvert år kommer og får undervisning og for overnatning. Formålet er at fremme udeskole tanken, give eleverne gode naturoplevelser, forståelse for naturens sammehænge og sunde motionsvaner.  

Formidling

Naturskoletilbud 
Beskrivelse af undervisningsforløb

Indskolingen Mellemtrinet Udskolingen
Botanik Botanik Botanik
Træ og matematik Kærlighed i skovbunden Kærlighed i skovbunden
Navigation Naturen på vrangen Navigation
Vikingerne var mere end bare krigere Navigation Træ og matematik
  Træ og matematik  
  Vikingerne var mere end bare krigere  

Andre grupper
Andre grupper, børnehaver og skoler, udenfor kommunal aftale, kan også benytte sig af naturvejledningen på Eghjorten. Har du et ønske, så ring og hør om det kan lade sig gøre og hvad det koster. Naturvejledningen kan også foregå med udgangspunkt i andre af Naturstyrelsens områder i Nordsjælland.

Temakasser
På Eghjorten er der udviklet en lang række temakasser indenfor emnerne:
Grøn sløjd, smådyr, træer, jagt og motionslege.

Der er også temakasser, som egner sig til fødselsdags- og overnatningsarrangementer for alderen 5 år og opefter:
Eventyrskattejagt og motionslege.

Kasserne kan lejes ved henvendelse Eghjortens kontaktperson. Kontaktoplysninger nederst på siden.
Temakasser for skoler og andre


Mobilspil på Eghjorten

I 2019 fik Eghjorten en ny aktivitet: Mobilspillet Oppermann Mysteriet. Alle kan downloade appen Useeum og finde OppermannMysteriet der. Spillet tager ca. 1/2 time til 3/4 time og foregår lige rundt om Eghjorten og du kan være med til at opklare mysteriet og redde videnskaben. Download gerne app og spil hjemmefra, så går det hurtigere, når du kommer derud.

Find vej i Eghjorten
Find vej er en let form for Orienteringsløb med faste poster. På Eghjorten er der 3 sværhedsgrader og en foto skattejagt. Du kan finde en brochure med foto skattejagten, kort med faste poster og 3 forslag til baner. En let bane på 1,1 km, en mellemsvær på 1,4 km og en svær på 2,4 km. Læs mere her.

Disc golfbane
I april 2014 åbnede en Disc golfbane ved Eghjorten. Banen består  nu af 18 huller/kurve, hvor man kommer rundt i skovområde omkring Eghjorten. Banen har 3 forskellige sværhedsgrader, så alle kan være med. Disc golf banen er blevet til i et samarbejde mellem Hillerød Kommunes Folkeoplysningsudvalg, DGI Nordsjælland og Naturstyrelsen Nordsjælland og frivillige disc golf spillere. Det er muligt at låne discs og få scorekort til banen ved Naturskolebygningen, når den er bemandet eller efter aftale.

Legeplads Overnatning
Temakasse

Praktiske forhold
Eghjorten ligger i Stenholt Vang i Hillerød Kommunes østlige del, mellem Hillerød og Fredensborg. Adressen er: Jespervej 309, 3480 Fredensborg. Bus nr. 307 stopper lige ved Eghjortens P-plads.

Reservationer
Børnefødselsdage, familiearrangementer o.lign kan foregår på legepladsen og i dens bålhus. Pladsen kan ikke reserveres, og der kan derfor være andre brugere.

Reservationer af ture for skoleklasser sker ved henvendelse til stedets kontaktperson.

Kontaktperson
Skovløber og Naturvejleder
Martin Wiberg
Mobil: 41 27 18 89
E-mail: Obfuscated EmailFacebook: Naturlegepladsen Eghjorten

For skoler i Københavns Kommune bookes via www.bufnet.kk.dk

Martin wiberg

 

Find vej

Eghjorten ligger på Gps punktet: 55.9-12.3

Eghjort_kort

 

Undervisningsmateriale

Miljøstyrelsen har udgivet en række undervisningsmaterialer. De henvender sig til alle klassetrin, og de er gratis at downloade fra hjemmesiden.
Undervisningsmaterialer