Hytterne med natursjov på Kalvebod Fælled

De fire hytter tæt på Naturcenter Amager, har hvert sit tema og kan bruges i undervisning eller som aktivitet for en familie. I hver hytte hænger der to plancher med opskrifter, oplysninger og aktiviteter om et særligt emne. Du kan hente et tryk af de store plancher i skemaet herunder. I Friluftshuset kan man leje udstyr til nogle af de aktiviteter der knytter sig til plancherne.

 kort madpakkehuse
De fire hytter ligger alle i gå afstand fra Naturcenter Vestamager

Oversigt med aktiviteter. I Friluftshuset kan man bestille en pakke med de materialer der høre til aktiviteten. Prisen er afhængig af gruppestørrelsen. Kontakt Friluftshuset på Obfuscated Email 

Pris

Mini Kit: Udstyr til en familie ca. 5 personer - Pris 50 kr.

Maxi Kit: Udstyr til en børnehave eller en skoleklasse. Pris 100 kr.

Udstyret pakkes i rygsække eller på trækvogne

Sted  

Aktivitet 

Materiale   

Plancher  

Hytten ved Storehøj Kik på fugle
Ved Storehøj er der bygget en boardwalk ud gennem rørskoven, hvor der ligger to store fugleskjul. Søen neden for Storehøj er nemlig en super lokalitet til mange fugle, som det er sjovt at gå på opdagelse efter.

I Friluftshuset kan I leje kikkerter, tegneplader og papir, som er godt værktøj, hvis I vil udforske fuglene.

 

Fugleaktiviteter på Storehøj
 Storehøj fugleaktivttiet
Hytten ved Storehøj Vandhulssafari
Det myldrer med liv i vandhullet foran Storehøj. Her kan du fange alt fra haletudser til igler og guldsmedelarver. Det er en evig sjov oplevelse at se, hvad fiskenettet har med op fra dybet.

I Friluftshuset kan familier, institutioner og skoler bestille et sæt grej til vandhulsundersøgelse.

Kikkerter og tegneplader, fiskenet, bakker, spand, lupglas, bestemmelsesdug og evt. et feltmikroskop

Planche med vanddyr
Planche med vanddyr

Hytten i Hundredmeterskoven Hulebyggeri 
Hundredemeterskoven er en hyggelig skov med elletræer og pilebuske gennemskåret at små stier. Det er et perfekt sted at bygge en hemmelig hule og møde elverpigerne. Husk det er forbudt at knække grene af de levende træer.
  Planche med hulebyggeri og skovfugle
Planche med hulebyggeri
Hytten i Hundredmeterskoven Snit en brummer 
Prøv at snitte en af Danmarks ædlste musikinstrumenter, en brummer. Den har en høj summende lyd, når den bliver svunget over hovedet. Du kan også snitte din egen pølsepind eller noget helt andet. Find en masse opskrifter på planchen i Hytten ved Hundredmeterskoven. I Friluftshuset kan du leje en rygsæk med knive, frisk snittetræ og et plaster hvis det går galt. Husk du må ikke snitte i de levende træer.

Snittetræ birk og rødel, knive, snor, håndbor og førstehjælpstaske


Planchen med snitteopskrifter
Hytten i Kratskoven Sjov med ild 
Hvilket bål vil du lave? Hvordan tænder man et bål? Der er masser af udfordring, når der skal laves ild. 
Du kan også prøve at lave et tegnekul over bål, en sjov aktivitet der giver de mest fantastiske tegninger. Mad er også en god aktivtet, prøv med anderledes opskrifter på snobrød. Velbekomme!

Bål grej, kagedåse med sand og køb brænde.


Tjørnekrattet bålaktiviteter
Hytten i Kratskoven Sjov med insekter 
Det vrimler med insekter i Kratskoven og i det høje græs på Kalvebod Fælled. Det er sjovt at gå på jagt efter de mange små kræ, bevæbnet med insektnet kan fange græshopper, edderkopper eller skumcikader. Du kan også kikke ind til de gule engmyre, som holder bladlus som kvæg. I Friluftshuset kan du leje insektnet, bestemmelsesduge og små terrarier.

Slagnet,  plastterrarier, lup, bestemmelsesdug med cirkler på bagside.

Planche med inseker
Tjørnekrattet insektaktivitet
Hytten ved Lærkestien Plantesjov 
Kimsleg er en sjov måde at lære planterne at kende på. Du kan også prøv at flette en blomsterkrans eller et armbånd af græs. Omkring Hytten ved Lærkestine kan I samle blomster og male med deres kronblade. I Friluftshuset kan I leje udstyr til at gå på opdagelse blandt planterne.

Stykke stof til kimsleg, tegneplader og groft papir.

Evt. pap og dobbeltklæbende tape til plantepostkort

Planche med planter
Lærkestien planter
Hytten ved Lærkestien Hjortesafari 
Der lever en stor bestand af dåhjorte på Kalvebod Fælled. De færdes ofte omkring Hytten ved Lærkestien eller nede i den nordlige del af Pinseskoven. Prøv at gå på opdagelse efter dåhjortene og prøv at tegne nogle af de nemme kendetegn.

Kikkerter

Planche med dåhjorte
Lærkestien hjorte