Bakken Herstedhøje

Stærekasse Ved Herstedhøje

Herstedhøje er Vestskovens højeste bakke og måske største attraktion. Den bliver benyttet til mange forskellige aktiviteter. Løbere og cykelryttere lægger deres motionsrute op ad den udfordrende høj. Det er dog ikke kun motionister, som har glæde af højen. Andre benytter sig af den stærkere vind til drageflyvning, modelsvæveflyvning og paraglidning. De fleste går en tur op ad højen og nyder udsigten over landskabet.  Toppen af Herstedhøje ligger 67 meter over havet, og derfor er der en prægtig udsigt over hele Vestegnen. I horisonten ses tårnene i Indre København tydeligt, og det er også muligt at skimte Stevns Klint og Roskilde domkirke i klart vejr.

Sigtepilen på toppen af ​​Herstedhøje

Naturen på selve Herstedhøje er også spændende, idet den varierer fra bund til top og fra skråning til skråning. Forskellen i jordenbundens fugtighed, vindhastighed og solindstrålingen bevirker, at der lever forskellige planter og smådyr på højens forskellige flader og i forskellig højde. En anden faktor, som har stor indflydelse på naturen på højen, er fårene. I sommerhalvåret græsser talrige flokke højen, og målet er, at vi har dem hele året. Fårenes græsning er med til at skabe et rigt og varieret naturindhold.

Får with lam in Herstedhøje

Da vi vil være helt sikre på, at fårene ikke bliver skræmt eller jaget, må der absolut ikke tages hund med ind i indhegningen, mens fårene er på græs. På skiltene ved indgangene kan du se, hvad der er gældende.

Sletten mod Sydvest iam Herstedhøje

Få inspiration til naturoplevelser på Herstedhøje i folderen – Herstedhøje - en menneskeskabt bakke


Undervisningsmateriale

Miljøstyrelsen har udgivet en række undervisningsmaterialer. De henvender sig til alle klassetrin, og de er gratis at downloade fra hjemmesiden.
Undervisningsmaterialer