Lystrupminde Naturskole

 

Der er i øjeblikket et midlertidigt stop for udlejningen af Lystrupminde Naturskole!

Lystrupminde Naturskole er en ubemandet naturskole, der er åbent for en- eller flere dagsekskursioner med naturmæssigt formål. Skolen er indrettet i et gammelt beboelseshus midt mellem Velling Skov og Snabegård Skov.

Naturskolen ejes og drives af Naturstyrelsen og henvender sig til undervisningsinstitutioner med relation til naturundervisning. Materiale og feltudstyr til undervisning skal selv medbringes.

Der er plads til 28 overnattende gæster i huset. Det er muligt at slå telt op på pladsen.

Udlejningsperiode: hele året (dog lukket uge 28 + 29 + 30)

Pris: 1.500 kr. pr. døgn. Fra 1.1. 2019 er prisen 2.000 kr.

Et døgn løber fra kl. 12.00 - 10.00

Ønsker du at leje Lystrupminde Naturskole, skal du kontakte enheden på eller pr. telefon på 72 54 39 59. Bookinger for det efterfølgende år, åbnes først 1. februar i indeværende år.

Lejer medbrigner selv:

Sovepose, lagen, viskestykker, håndklæder, sæbe o.l.

Gebyrfri afbestilling skal finde sted senest 4 uger før lejemålets start. Derefter opkræves et afbestillingsgebyr på 500 kr.

Naturen omkring Lystrupminde
Velling og Snabegård Skov udgør en sammenhængende skov på godt 500 ha. Begge skove er præget af tunneldale, der er skabt af istidernes gletschere og deres smeltevand.
Velling Skov er enestående ved at have landets største bevoksning af 250-300 årige bøge, som får lov til at ligge urørt hen. Her kan man få en fornemmelse af, hvordan skovene så ud, dengang der fandtes urskov.
Snabegård Skov ligger vest for Velling Skov og blev anlagt i første halvdel af 1800-tallet. Skoven består hovedsageligt af nåletræer, men omkring Snabe Igelsø er der områder med gamle løvtræer.
Begge skove byder på spændende og varierende vandreruter, der kan kobles sammen med naturstien Horsens – Silkeborg.

Naturvejledning på Lystrupminde
Naturstyrelsen Søhøjlandet tilbyder naturvejledning på og omkring Lystrupminde. Normalprisen for en skoleklasse er 1.500 kr. Yderligere oplysninger om naturvejledning fås ved henvendelse til naturvejleder Jan Kjærgaard, tlf. 72 54 39 43 eller  Naturstyrelsen Søhøjlandet.

Opdateret 5. april 2018

Undervisningsmateriale

Miljøstyrelsen har udgivet en række undervisningsmaterialer. De henvender sig til alle klassetrin, og de er gratis at downloade fra hjemmesiden.
Undervisningsmaterialer