Naturbaser i Rold Skov

I Rold Skov har vi seks naturbaser: Hvass Sø, Bitteskoven, Brændeskoven, Vedstedskovhus, Vælderskovgården, St. Økssø.
Derudover er der også Arden Naturpark, hvor der kan reserveres sheltere.

Oversigt:

Naturbasen Hvass Sø

Bålhus med arbejdsborde og bænke tæt ved Hvass Sø. Oprettet i samarbejde med skoler og institutioner i Arden By, Mariagerfjord Kommune. Der er grill til medbragt kul. 

Bænkene er samtidigt opbevarings-kasser, der kan bruges til medbragte tasker og feltudstyr til undersøgelse af naturen. I forbindelse med reservation af økobasen kan nøgle til kasserne rekvireres fra Arden Skole, Storardenvej 22. 9510 Arden. Økobasen kan reserveres i dagtimerne, mens der i aften- og nattetimer, weekender og skoleferier gælder først-til-mølle princippet. Reservation kan ske via skolens kontor på tlf. 9711 4300 eller e-mail: Obfuscated Email 

Naturbasen Bitteskoven

Bålhus med bænke ved lysning i skoven. Der er grill til medbragt kul. Primærbrugerne er Hellum Skole i Rebild Kommune.


Naturbasen Vedstedskovhus

Hus indrettet med åbent madpakkehus med borde og bænke. Primærbrugerne er Foreningen Vedstedskovhus, der består af Naturskolen Rold Skov, Rebild Efterskole, daginstitutioner, dagplejen og ældrecentre i Rebild Kommune. 100 m fra Vedstedskovhus findes skovlegepladsen "Røverknolden"; med bålplads, borde og bænke under tag og meget mere.


Naturbasen Vælderskovgården

Bålhus med bænke tæt ved Rebild Bakker bag Rold Storkro. Der er grill til medbragt kul. Primærbrugerne er Bavnebakkeskolen og Karensmindeskolen i Rebild Kommune.


Naturbasen St. Økssø

Bålhus med bænke tæt på St. Økssø. Der er grill til medbragt kul. Stedet er lavet i samarbejde med foreningen Søens Folk, der bruger stedet året rundt som udgangspunkt for badning i St. Økssø. I vinterhalvåret har foreningens medlemmer adgang til sauna. Basen var tænkt som en del af netværket, hvor der var gode muligheder for vandaktiviteter. Desuden er der gode muligheder for kørestolsbrug i og omkring pladsen.

 

Naturbasen Brændeskoven

Bålhus med bænke nær Skørping Skole.

Arden Naturpark

Stor naturlegeplads med bålhytte, handicaptoilet, legeredskaber, aktivitetsbaner, stier og shelters. Naturparken er etableret i 2003-2005 af Arden Borgerforening i samarbejde med byens borgere, institutioner, lokale erhverv og kommunen. Pladsen er ikke med i den lokale enheds netværk, men bruges meget af såvel lokale som udefrakommende skoler, institutioner, foreninger og private.

Shelterne kan reserveres og nøgle udleveres ved henvendelse til Shell, Østergade i Arden mod betaling af et mindre beløb pr. stk. Indtægterne går til borgerforeningens vedligeholdelse af området. Alt andet er offentligt tilgængeligt. Naturparken er placeret ved siden af Arden Dyrepark med dådyr og tæt på idrætsfaciliteter og rhododendron- og aktivitetspark. Alt vedligehold af naturparken foregår ved frivillig arbejdskraft og de besøgendes hjælp til at holde stedet i orden.

Regler for brug af pladserne:

  • Primærbrugerne har til enhver tid fortrinsret til brugen af stedet.
  • Uden for primærbrugernes benyttelse kan stedet frit benyttes af alle. Stedet kan ikke reserveres.
  • Huset står under publikums beskyttelse, så husk at efterlade stedet i lige så pæn stand, som du gerne vil møde det næse gang.
  • Affald bringes med hjem
  • Motorkørsel i skoven og til naturbaserne er ikke tilladt
  • Der skal medbringes grillkul til grillen eller samles brænde i skovbunden. Brænde på pladserne tilhører primærbrugerne. På skovens bålpladser er der grill og tørt brænde til rådighed.

Undervisningsmateriale

Miljøstyrelsen har udgivet en række undervisningsmaterialer. De henvender sig til alle klassetrin, og de er gratis at downloade fra hjemmesiden.
Undervisningsmaterialer