Sidste nyt

Følg os på Facebook

Vil du gerne vide

  • hvad sker der i naturen på Avnø lige nu?
  • hvad vi har gang i af nye sjove projekter?
  • hvornår vi afholder næste offentlige arrangement?

Så klik ind på vores Facebook side her

Nat i Naturen - 2 arrangementer på Avnø

Sansetur for børn

Kom med på en sansetur i "mørket" og oplev naturen på en helt ny måde. Tag dine børn eller børnebørn med på en anderledes tur til Avnø. Vi bruger vores andre sanser helt anderledes, når synet tages væk og oplever lidt af de nataktive dyrs verden. Her kan børnene, som ikke kan holde sig vågne til solen går ned, få en sanselig oplevelse i mørke. Naturvejlederen vil fortælle om de nataktive dyr, deres sanser og hvordan de lever.
Husk mundbind - for det skal vi bruge til øjnene. Sansestien kan bruges af alle og til de hurtige vil der også være en sød oplevelse til ganen.
Der er masser af plads og højt til himlen på Avnø. Så kom og begynd weekenden med en sjov naturoplevelse.

Praktiske informationer:

Sted: Avnø Naturcenter, Flyvervej 40, 4750 Lundby

Tid: Fredag den 7. maj kl. 16-18 

Pris: Gratis

Medbring: Mundbind. Tøj efter vejret – og lidt til. Evt. kaffe, picnictæppe og lidt mad.

 

Refleksløb på Avnø

Tag på refleksløb/gåtur på Avnø hele weekenden den 7.-9. maj. En rute på ca. 3 km rundt på Avnø er markeret med reflekser og små Vidste du...historier om nattens dyr, sanser og Avnø. Så tag lommelygten med og få en intens, anderledes og spændende oplevelse i naturens mørke. Rundturen starter og slutter ved informationsskiltet ind til området lige ved parkeringspladsen, og går ud til Nokkeskoven og langs vandet tilbage. Avnø er kendt for sin klare stjernehimmel, hvor der ikke er noget lysforurening, der forstyrre udsynet til nattehimlen. Så husk at kigge op. God fornøjelse.

Husk at vi er i fuglenes yngleperiode og det er derfor kun tilladt at gå på stierne, som også er der hvor reflekserne vil blive hængt op.

Du kan også overnatte i vores shelters i Nokkeskoven og få en hel nat i naturen. Shelterne på Avnø kan ikke bookes, der gælder først til mølle princippet.

Husk at holde afstand, også når du er udendørs. Statens skove og naturområder er åbne i hele Danmark døgnet rundt, men det er som altid vigtigt, at du følger myndighedernes krav og anvisninger til, hvordan du beskytter dig selv og andre imod coronasmitte.

Praktiske informationer:

Sted: Avnø Naturcenter, Flyvervej 40, 4750 Lundby

Tid: Fra 7. maj - 10. maj (sættes op fredag og tages ned mandag morgen) 

Pris: Gratis

Medbring: En lommelygte og tøj efter vejret – og lidt til.

Husk: holde afstand, også når du er udendørs. Statens skove og naturområder er åbne i hele Danmark døgnet rundt, men det er som altid vigtigt, at du følger myndighedernes krav og anvisninger til, hvordan du beskytter dig selv og andre imod coronasmitte.

Se mere: Følg Avnø Naturcenter på Facebook og få oplysninger om arrangementerne. 

 

Kysten inviterer altid til undersøgelse af livet i det lave vand. 

Når vi undersøger, går vi helt tæt på det allerinderste.

Gode "ind i kroppen - oplevelser" er ikke at foragte :-)