Fuglens tilpasninger - dissektion

Hvad er en fugl, hvad er forskellen på fasan og and, hvordan er de tilpasset jeres forskellige liv, hvordan ser de ud udenpå og indeni og hvordan adskiller de sig fra hinanden og os mennesker? Det er nogle af de spørgsmål vi besvare under dette forløb, hvor elever i små grupper skal undersøge, dissekere og smage fasan og and.

Eleverne lærer om fasanen og andens morfologiske tilpasninger (form) – hvorfor er fødderne forskellige, hvorfor er næbbene forskellige, hvad med tænder, og hvorfor er kødet forskelligt i farven? Vi kigger på sanserne og ser på hvordan fuglene er tilpasset til deres liv henholdsvis på jorden og i vandet. I par dissekerer eleverne en fasan eller en and og undersøger deres anatomi. Vi sammenligner med den modsatte fugl samt menneskets anatomi for at finde forskelle og ligheder og hvad de forskellige organers funktion er, især med fokus på åndedrættet og blodkredsløbet. Eleverne lærer betegnelsen på forskellige organer og kropsdele. Inden dissektionen har vi skåret kødet fra fuglene og vi slutter af med at tilberede det over bål enten stegt eller i ragout. Fasan og and nydes sammen med madpakken.

3.-6. kl. | ca. 3 timer | Hele året      Tilbage til oversigten