Leg med luft

Under overskriften ”leg dig klog” leger vi os kloge. Hvordan bygger vi en drage, som kan flyve lige så let, som fugle gør, men samtidig er stærk nok? Hvordan bygger man en raket, som næsten kan flyve op til skyerne? Kan man bygge en varmluftsballon der stiger højt op under bjælkerne i hangaren? Sammen undersøger vi lufts egenskaber og hvordan vi kan udnytte disse til simple, men sjove opfindelser som laves i mindre grupper.

Vi tjekker sammen vejrudsigten for Avnø, og ser om der er for lidt, tilpas eller for meget vind til drageflyvning. Vi taler om at være stærk/modstandsdygtig for kraften i vind og samtidig let nok til at flyve. Vi taler om at luft fra en flaske kan føres gennem rør og løfte luftraketten op i luften. Vi arbejder med at kunne overfører kraften op hvordan vi kan øge den. Vi taler om hvordan vi kan udnytte varm luft til at bygge varmluftsballoner.

Klassen kan nå at beskæftige sig med to ud af de tre muligheder; drager, luftraketter og varmluftsballoner. Vejret vil i nogen tilfælde afgøre dette. 

 

0.-3. kl. ca. 3 timer |  november-marts      Tilbage til oversigten

Book et forløb

Send en mail til Obfuscated Email

Husk på oplyse skolens navn, klassetrin, antal elever, dato (eventuelt flere) og ønsker til undervisning.