Robinsonade 2.0

Overlevelse på en ”øde” ø - her arbejder vi med at eleverne skal planlægge en række friluftsaktiviteter, hvor de udfordres på deres samarbejdsevner, opfindsomhed, selvstændighed og madkundskab. I den hemmelige opgave skal eleverne i grupper hugge brænde, lave bål, finde/fange mad i naturen, dissekere fasan/fisk og tilberede maden. Alle svar koster point og til sidst har vi en vinder.
Eleverne lærer at samarbejde, planlægge og udfører en række friluftsaktivitet. De skal planlægge, sammensætte og lave et måltid mad fra bunden. Eleverne skal selv udvikle opskrifterne, strukturere og udfører dem. De får viden om forskelligt grej og arbejdsprocesser i tilberedningen af maden. På dag 1 sendes grupperne ud til en række poster, hvor de skal indfange mad, tænde ild og bygge et ly for natten. Der tjenes points på dag 1 som veksles til AvnØer, der kan anvendes på dag 2. På dag 2 får hver gruppe et bord med diverse udstyr hele fisk og fugle samt andre råvarer til et måltid mad, der skal tilberedes over bål. Efter kort instruktion skal grupperne klare sig selv. Hvis de gerne vil have svar på et spørgsmål eller mere udstyr end det udleverede, koster der AvnØrer. Der serveres smagsprøver til de hårde men uretfærdige dommere (lærerne eller naturvejlederen). Til sidst opgøres regnskabet og vindergruppen fejres.
Det koster 25,- pr. elev til indkøb af madvarerne.
6.-10. kl. | ca. 2 x 5 timer | april-oktober (hele året) Tilbage til oversigten