Snorkling - snorkelstien

Livet under havoverfladen opleves bedst ved at være der selv. Iført snorkeludstyr og våddragter sendes eleverne rundt på en markeret snorkelsti med praktiske opgaver undervejs. De skal navigere med kompas, løse biologifaglige spørgsmål, overveje plastikforureningens konsekvenser for havet, observere, undersøge, lytte, mærke, finde og tænke – alt sammen under overfladen.
Snorkelstien ligges ud i et afgrænset område på lavt vand (eleverne kan bunde) i Avnø Fjord. Naturvejlederen og lærerne/forældre (2-3 voksne er nødvendigt) er i vaders og kan derfor holde øje med eleverne hele tiden. Eleverne svømmer parvis rundt på snorkelstien og posterne rummer forskellige opgaver, der er knyttet til vandet i fjorden og tager udgangspunkt i de omgivelser eleverne kan se, det de kan mærke og det de oplever. Den naturfaglige læring bliver derved meget relevant og alle sanser er i brug.
Eleverne får viden om planlægning af en friluftsaktivitet i vand, sikkerhedsprocedurer i forbindelse med snorkling og lær at beherske snorkling.
Eleverne skal have badetøj, håndklæde og varmt tøj med. Alt udstyret lånes af Avnø. Eleverne får ikke bly på, og vil derfor flyde i vandoverfladen pga. af dragternes opdrift. Dragterne er 7 mm tykke.
5.-10. kl. | ca. 3-4 timer | maj-september Tilbage til oversigten