Naturrum Kirstinelyst

Velkommen til Kirstinelyst


Naturrum Kirstinelyst er porten til oplevelser på Randbøl Hede.

Den storslåede Randbøl Hede har nu fået sit eget levende oplevelsescenter, hvor hele familien kan blive meget klogere på heden og dens spændende historie.
Naturstyrelsen indviede d. 12. april 2013 Naturrum Kirstinelyst på Randbøl Hede cirka 5 km. syd for Billund. Kirstinelyst er placeret i udkanten af heden med kort afstand til Hærvejen. Naturrummet skal inspirere flere til at komme ud af bilerne og gå på opdagelse i det store fredede hedelandskab.

Bygningen er integreret i landskabet med facader og tag beklædt med tørv fra heden. Åbne glaspartier og glasskydedøre åbner landskabet for Kirstinelysts besøgende og ophæver fornemmelsen af at være inde eller ude. Naturrummet er placeret på "fodaftrykket" af den gamle hedeejendom, Kirstinelyst, i læ for vestenvinden og skjult af den eksisterende bevoksning.

Naturrum Kirstinelyst rummer følgende faciliteter:

 

Flere oplevelser på heden 

Fra Kirstinelyst kan du gå direkte ud på heden. Tre stiforløb har udgangspunkt ved Kirstinelyst.

Læs mere om de tre stiforløb

 

Hvis du har hesten med på Kirstinelyst, kan du også besøge trænings-faciliteterne på Frederikshåbs Skovturs-trecbane i Frederikshåb Plantage.

Læs mere om Frederikshåb Skovturs-Trecbane eller rytterfaciliteterne på Kirstinelyst

 

Se en video om Randbøl Hede og lad dig inspirere til gode ture og oplevelser. Videoen er lavet af Erik Lindbæk.

 

Når du besøger Kirstinelyst, vil du måske møde skovhjælperne. 

Læs mere om skovhjælpernes arbejde

 

Kunne du tænke dig at være en del af de aktiviteter, der foregår på og omkring Kirstinelyst?

Læs mere om Kirstinelysts Venner

 

Praktiske oplysninger

Adressen på Naturrum Kirstinelyst er:
Frederikshåbvej 41, 7183 Randbøl .

Ved selve naturrummet er der kun handicapparkering samt mulighed for af- og pålæsning for busser. Al øvrig parkering sker på P-plads 250 meter nord for Kirstinelyst (skiltet fra Frederikshåbvej).

Parkering med hestetrailere henvises til særlig hestetrailer P-plads lige nord for Kirstinelyst (direkte op til hestefoldene).

Undervisningsmateriale

Miljøstyrelsen har udgivet en række undervisningsmaterialer. De henvender sig til alle klassetrin, og de er gratis at downloade fra hjemmesiden.
Undervisningsmaterialer