Efterår 2012: Aktiv miljødialog – åbent ministerium
Tidligere miljøminister Ida Auken iværksatte ’Aktiv miljødialog – åbent ministerium’ – en ny måde at kortlægge interessenter, og fandt på den måde frem til mere end 500 engagerede interessenter på friluftsområdet - og de er sidenhen vokset til 700. Alle er vigtige ambassadører for friluftslivet, og med dem er der skabt gode muligheder for nytænkning og for nye samarbejder.
30. november 2012: Kick-off workshop for en ny national friluftspolitik
En stor workshop i Bella Center skød den 30. november 2012 arbejdet med en national friluftspolitik i gang. Over 350 ildsjæle og interessenter på friluftsområdet deltog i workshoppen. Deltagerne gav input til pejlemærkerne for den nationale friluftspolitik.
Februar 2013 – januar 2014: Idéstorm
På Idéstorm kunne alle danskere komme med idéer til, hvordan vi skaber velfærd eller arbejdspladser med friluftslivet som ramme. Det var også muligt at hjælpe andre med at udvikle deres idéer ved at kommentere på dem. Idéstorm fungerede desuden som et vigtigt maskinrum for de netværk, der arbejdede med friluftspolitikken.
April 2013: Fremtidsværksted og netværk
Den 11. april inviterede miljøministeren til et fremtidsværksted for de ni netværksgrupper, der skulle arbejde med friluftspolitikken. Der var et netværk for hvert af de 8 friluftspolitiske pejlemærker og ét for temaet Viden. Netværkenes vigtigste opgave var at udvikle og indsamle idéer og forslag til konkrete projekter, der kan give pejlemærkerne liv og føre dem ud i virkeligheden.
Juni 2014: Idékatalog
Alle netværkenes forslag blev samlet i et idékatalog til miljøministeren, hvorefter netværkenes arbejde var slut. Der var afsat mere end 15 mio. kr. til at virkeliggøre udvalgte idéer. Derudover vil også Miljøministeriets naturområder kunne bruges som laboratorium for afprøvning af konkrete udvalgte forslag fra idékataloget.
April 2015: Den friluftspolitisk redegørelse til Folketinget
Daværende miljøminister Kirsten Brosbøl oversendte Danmarks første nationale friluftspolitik til Folketingets Miljøudvalg. Det skete i form af redegørelsen "Alle tiders friluftsliv - Redegørelse om Danmarks friluftspolitik", der sammen med netværkenes idékatalog og forskernes undersøgelser af friluftslivets samfundsværdi udgør den ny friluftspolitik.
Pressemeddelelse fra den 23. april 2015
Materiale fra workshoppen:
Se billeder fra workshoppen på Flickr.com
Se video fra workshoppen på Youtube.com