Hvordan etableres en naturlegeplads?

Naturstyrelsens naturlegepladser er indrettet ud fra en række ideer om den gode naturlegeplads. Der er taget hensyn til standarder og regler for sikkerhed på naturlegeredskaberne. Læs mere om etablering af naturlegepladser her:

 

Danmarks største naturlegeplads

Danmarks største naturlegeplads ligger på Gåsebjergsand i Svanninge Bakker. Naturlegepladsen er lavet i en gammel grusgrav, og er placeret i de "lommer", som arealet er inddelt i:

  • Den største legeplads for de 7 - 12 årige har ca. 25 legeredskaber , der er placeret langs kanten, så man kan lege "Jorden er giftig" hele vejen rundt.
  • Troldeland for de 3 - 6 årige har ca. 10 legeredskaber
  • Et område hvor man kan bygge huler
  • Et græsareal med bålsteder
  • Et regnvejrsly , hvor man kan sidde i tørvejr og "overvåge" legepladsen
  • Lejrplads for f.eks. skoleklasser og spejdere

Legepladsen er etableret efter opfordring fra Naturturisme I/S. Anlægsbudgettet  er på ca. ½ million kr. Halvdelen af midlerne kommer fra Naturturisme I/S, en fjerdedel af pengene kommer fra Tips- og Lottomidlerne, der administreres af Friluftsrådet, og den sidste fjerdedel er finansieret af Naturstyrelsen, som også har stået for udførelsen.

Arbejdet er udført af medarbejdere ved Naturstyrelsen/Fyn + lidt entreprenørbistand. Naturlegepladsen er blevet gennemgået af Faaborg Kommunes legepladsinspektør, og den lever op til de krav der er til offentlige legepladser. Opsyn med pladsen gennemføres efter en tjekliste.