Fingerklemfælder

Med et sæt af fire rundstokke kan man teste, om børns fingre kan blive fastklemt i naturlegeredskaber.

8 mm rundstok til at teste spalter og huller

Rundstokken på 8 mm bruges til at vurdere faste spalter og huller, der er placeret højere end 120 cm over terræn. Diameteren på 8 mm svarer til et lille barns finger. 

Rundstokken indføres i spalter og huller, der er placeret højere end 120 cm over terræn. Registrer, om rundstokken kan klemmes fast, når den skubbes ind og bevæges i alle retninger. På fotoet ovenfor viser den røde pil et hul, hvor rundstokken kan klemmes fast.

25 mm rundstok

Den blå pil på fotoet ovenfor peger på en 25 mm rundstok, der skal bruges til at teste en åbning, der er stor nok til, at et lille barns finger ikke sætter sig fast.
25 mm rundstokken kan ikke komme ind i samme position som 8 mm rundstokken - her angivet ved en rød pil på fotoet ovenfor.
Der er derfor risiko for fastklemning af børnenes fingre.

8,6 mm rundstok

Den gule pil på billedet ovenfor har en diameter på 8,6 mm og bruges til at vurdere, om en kædeledsåbning er for stor, så et lille barns finger kan komme i klemme.
Kæden der vises på billedet ovenfor har for store åbninger.

12 mm rundstok

Rundstokken som den hvide pil peger på har en diameter på 12 mm og benyttes til at vurdere afstande imellem bevægelige åbninger som fx afstandene mellem gulvbrædder i hængebroer og klemkanter i døre. Den kan vise, om børns fingre kan komme i klemme i bevægelige åbninger.

Den viste døråbning kan klemme børnenes fingre.