Find foråret

I den første weekend i påskeferien inviteres store som små i hele landet ud at lede efter forårstegn med en bingoplade i hånden.

På bingopladerne kan man finde ti af de arter, der dukker frem i det tidlige forår– eksempelvis citronsommerfugle, anemoner og udsprungne bøgeblade. Arterne vil variere, alt efter, hvilket naturområde man besøger. Så er det spændende, hvem der først får pladen fuld af forårsfornemmelser?

Udover at give hele pladen fuld kan mange af observationerne også meldes ind til det borgerdrevne forskningsprojekt Danmark Udforsker, som Statens Naturhistoriske Museum står bag. Her kan du hjælpe forskerne på Københavns Universitet med at blive klogere på årets gang i naturen – herunder også de spæde forårstegn.

Se mere på Danmark Udforsker

Vores Natur - FInd foråret

Der vil være aktiviteter i statens naturområder over hele landet, og vi printer en stor bunke bingoplader, så der er nok til alle.

Find et aktivitet tæt på dig på voresnatur.dk

FIND FORÅRET Vores Natur

Vær forskernes øjne, ører og næse

Find foråret er et samarbejde med Statens Naturhistoriske Museum, der står i spidsen for projektet Danmark udforsker. Her kan alle hjælpe forskerne på Københavns Universitet med at blive klogere på naturen ved at lytte, se, spejde, smage, dufte, føle og udforske sig vej igennem naturen.

Se mere på Danmark Udforsker

Hold afstand

Husk at holde afstand, også når du er udendørs. Statens skove og naturområder er åbne i hele Danmark døgnet rundt, men det er som altid vigtigt, at du følger myndighedernes krav og anvisninger til, hvordan du beskytter dig selv og andre imod coronasmitte.

Læs mere på coronasmitte.dk