Nedtagning af Mårup Kirke går i gang

20-08-2008

Af sikkerhedsmæssige grunde er tiden nu kommet for nedtagning af Mårup Kirke ved Lønstrup i Nordjylland. Derfor vil Naturstyrelsen på mandag d. 25. august begynde arbejdet med at nedtage kirken.

Af sikkerhedsmæssige grunde er tiden nu kommet for nedtagning af Mårup Kirke ved Lønstrup i Nordjylland. Derfor vil Naturstyrelsen på mandag d. 25. august begynde arbejdet med at nedtage kirken. Arbejdet vil følge den handlingsplan for kirken, som er blevet aftalt lokalt med en kontaktgruppe for Mårup Kirke. Den 8. juli besigtigede miljøminister Troels Lund Poulsen selv kirken og havde efterfølgende et møde med kontaktgruppen for kirken. På mødet var der stor opbakning til handlingsplanen.

"Jeg vil gerne slå fast, at nedtagningen af Mårup Kirke intet har med kystsikring at gøre. Det er udelukkende de sikkerhedsmæssige aspekter omkring kirken, samt muligheden for at kunne genopføre kirken, der ligger til grund for min beslutning. At vente længere vil være uforsvarligt - både af hensyn til de besøgende og til håndværkerne, der skal foretage nedtagningen", siger miljøminister Troels Lund Poulsen.

Læs mere