Danmark får fire nye nationalparker

17-01-2008

Miljøminister Troels Lund Poulsen har netop indgået en bred politisk aftale om udpegelse af Mols Bjerge, Skjern Å, Vadehavet og Kongernes Nordsjælland som danske nationalparker.

Miljøminister Troels Lund Poulsen har netop indgået en bred politisk aftale om de næste nationalparker i Danmark.

Det bliver Mols Bjerge, Skjern Å, Vadehavet og Kongernes Nordsjælland. Dermed kan alle de fire sidste kandidater se frem til at blive nationalparker.

" Jeg er utrolig glad for, at vi nu har bred politisk opbakning til yderligere fire nationalparker. Det her er en sejr for den danske natur og for danskerne. Ved at udpege fire nye nationalparker sikrer vi stor variation og forskellighed i den natur, Danmarks nationalparker kan byde på ", siger Troels Lund Poulsen (V) og fortsætter:

" Fra bakkerne i Mols Bjerge til de store skove i Kongernes Nordsjælland, og fra Skjern Å´s flotte ådal til fuglenes paradis - Vadehavet - er vi sammen med Thy godt på vej mod et netværk af nationalparker. Det styrker vores vigtigste naturområder og flotteste landskaber og giver enestående muligheder for friluftsliv og naturoplevelser".

"Med nu i alt fem kommende nationalparker sikrer vi, at der både er mangfoldighed og geografisk spredning i parkerne. Det giver mulighed for, at befolkningen i både øst og vest kan besøge en nationalpark og opleve noget af Danmarks mest værdifulde natur. Desuden kan nationalparker gennem øget turisme være et aktiv for den lokale udvikling ".

Oprettelsen af de fire nye nationalparker igangsættes trinvis med Mols Bjerge i foråret 2008, Skjern Å i efteråret 2008, Vadehavet i foråret 2009 og Kongernes Nordsjælland i efteråret 2009. For Kongernes Nordsjælland ligger der ikke en endelig afgrænsning, og derfor tager forligspartierne stilling til en endelig afgrænsning på et møde i december 2008.

Se de forskellige forslag til nationalparker på: