Minister og skolebørn i fælles front for dyr og planter

21-05-2008

Der skal sættes en stopper for nedgangen i antallet af dyre- og plantearter. Dét er eleverne på Utterslev Skole i København og miljøminister Troels Lund Poulsen (V) enige om. Ministeren besøgte skolen den 22. maj.

Miljøministeriets nye undervisningsbog om biologisk mangfoldighed Der skal sættes en stopper for nedgangen i antallet af dyre- og plantearter. Der skal med andre ord slås et slag for den biologiske mangfoldighed.

Dét er eleverne på Utterslev Skole i København og miljøminister Troels Lund Poulsen (V) enige om. I dag, torsdag den 22. maj, kl. 14.30 til 15.30 kommer ministeren på besøg. Bl.a. for at se, hvordan eleverne og skolen konkret gør noget ved sagen.

”Nogen tænker måske på biologisk mangfoldighed som noget, der kun er relevant i Afri-ka, i de sydamerikanske jungler eller på Antarktis. Men biologisk mangfoldighed er vigtigt alle steder. Også i Danmark, ja selv på lokalt plan. Bare det, at en skole gør en indsats, har en betydning”, siger miljøminister Troels Lund Poulsen.

Netop i dag er det FN’s internationale dag for biologisk mangfoldighed. I den anledning har Utterslev Skole - i lighed med 1.000 andre skoler - modtaget en bog og en lærervejledning om emnet fra Miljøministeriet. Og i disse uger gennemfører eleverne i de to 6. klasser et undervisningsforløb, hvor de selv gør en indsats på skolens område.

Skolen fremhæves i forvejen for bl.a. et miljøvenlig byggeri, græsplæner og naturlegeplads - samt et vandløb, der løber gennem det, som på de fleste andre skoler er en asfalteret gård.

Danmark arbejder – bl.a. i henhold til konventionen om biodiversitet – for, at antallet af truede arter ikke vokser yderligere. Et af elementerne i regeringens handlingsplan for at stoppe denne nedgang er blandt andet en øget indsats på undervisningsområdet.
”Jeg er glad for, at der i skolens undervisning og udendørs arealer er fokus på natur – og naturvidenskab i det hele taget. Det er et vigtigt fokusområde for mig, og det samarbejder jeg med Undervisningsministeriet om”, siger Troels Lund Poulsen.

Ministeren skal i næste uge til Bonn i Tyskland for at mødes med miljøministrene fra en lang række lande for at diskutere situationen for den biologiske mangfoldighed på verdensplan.

Alle landets skoler har fået tilsendt en e-mail med tilbud om det nye materiale om biologisk mangfoldighed. Og indtil videre har halvdelen af samtlige skoler i landet sagt ja tak til den gratis undervisningspakke.

Pressen er velkommen til at deltage.
Adresse:
Skoleholdervej 20, 2400 København NV.

Læs mere: