Klar til advent? Du kan samle pynt til kransen og dekorationerne i skoven

28-11-2008

Nu er det ved at være tid til at tænke på juledekorationer og adventskranse. De sjoveste dekorationer er som regel de hjemmelavede - og specielt dem, som er lavet med ting hentet i skoven.

Foto: colourbox.com Nu er det ved at være tid til at tænke på juledekorationer og adventskranse. De sjoveste dekorationer er som regel de hjemmelavede - og specielt dem, som er lavet med ting hentet i skovén. Der kan du blandt andet finde mos, bær, kogler eller frøstande. Og mange steder byder skoven på diverse "juledekorationssvampe".

Et godt tip er at fryse og tørre svampene, inden de bruges som pynt. Der kan nemlig være små dyr i svampene. Paddehatte er i øvrigt ikke egnede til dekorationer, fordi de ikke holder formen, når de tørrer.

Du kan også være heldig at finde et stykke bark eller træ, der kan bruges som bund til dekorationen.

Små indsamlere. Modelfoto: colorbox.com Hvis du lader kogler ligge varmt og tørt, bliver de endnu flottere. Så åbner skællene sig nemlig. Har koglen ligget længe i skovbunden, er dette dog sket ad naturens vej.

I de offentlige skove gælder den tommelfingerregel, at man må samle det, der ligger løst på skovbunden, så længe det er til eget brug. Det er ikke tilladt at klippe grene og plukke kogler. Svampe må man gerne plukke.

Læs mere om, hvad du må tage med hjem fra skoven på:
Hvad må jeg samle?