Otte gange TV om planlægning

29-10-2008

Enhver ved, at der er debat og ballade om, hvor motorveje skal gå, hvor vindmøller skal stå og om butikscentre må være store, eller kun små. Alligevel er det de færreste, der ved, hvad fysisk planlægning er. Det råder DR bod på i otte TV-programmer.

Enhver ved, at der er debat og ballade om, hvor motorveje skal gå, hvor vindmøller skal stå og om butikscentre må være store, eller kun små. Alligevel er det de færreste, der ved, hvad fysisk planlægning er. Det råder DR bod på i otte TV-programmer, som Plan09 ved By- og Landskabsstyrelsen har assisteret med rådgivning til.

De otte udsendelser sendes hele fem gange hver fra 13. oktober til 7. december 2008. Se sendeplanen hos DR.

Fysisk planlægning er kort fortalt processen med at bestemme, hvad hele og dele af vores landskab og byrum må anvendes til. Det sker efter vedtagne og demokratiske spilleregler, som forvaltes af kommuner, stat og regioner, og hvor den overordnede statslige myndighed er By- og Landskabsstyrelsen.

Udsendelserne giver konkrete eksempler på dilemmaer og interessekonflikter i planlægningen - fra Nordjylland til Lolland og fra Fanø til Nørrebro. Se, hvordan du sikrer dig indflydelse, bla. ved høringer og ved de rettigheder, du har efter Planloven.

Læs nærmere om serien, der er delvist sponsoreret af Realdania, på programmets hjemmeside www.dr.dk/plandk - en side der også er egnet til undervisning.
Kontakt til redaktør Thorkild Nyholm i DR på eller tlf: 20 95 70 80.