Nye Hjertestier i Nordsjælland

03-09-2008

Torsdag den 4. september åbner en ny Sundheds-Rute i Nordsjælland - en vandrerute med fokus på genoptræning og forebyggende træning i hverdagen.

Torsdag den 4. september åbner en ny Sundheds-Rute i Nordsjælland - en vandrerute med fokus på genoptræning og forebyggende træning i hverdagen. Den består dels af en helt ny sundhedsplads med udendørs motionsredskaber til fri afbenyttelse og to nyanlagte Hjertestier gennem bl.a. Naturstyrelsens skove ved Holte i Nordsjælland.

Selve sundhedspladsen er centralt beliggende på Søengen overfor Skovbrynet og Fysioterapi i Holte med let adgang for alle, der vil træne alene eller med vejleder. De to Hjertestier er udviklet i samarbejde med Hjerteforeningen og er en del af Hjerteforeningens landsdækkende net af Hjertestier.

Den officielle åbning vil finde sted torsdag fra kl. 15 til 17 på Søengen. Her vil være aktiviteter og lidt forfriskninger. Der vil være mulighed for at prøve de nye redskaber med instruktion af fysioterapeuter fra Skovbrynet og Holte Fysioterapi. Hjerteforeningen vil fra deres hjertebil tilbyde måling af blodtryk og ekspertrådgivning og stavgangshold vil teste de nye Hjertestier og tilbyde vejledning i stavgang.

Bag initiativet står Rudersdal Kommune, Naturstyrelsen, Genoptræningscentret Skovbrynet, ÆldreRådet, Lions Club, FriluftsRådet og Gang i Rudersdal.

Kontakt for nærmere oplysninger:

  • Skovrider Klaus Waage Sørensen, Naturstyrelsen – Hovedstaden – telefon 39 97 39 00
  • Naturvejleder Jes Aagaard, Naturstyrelsen – Hovedstaden – mobil 23 73 02 61