Dronningen og Prinsen indvier Skovhaven – Langelands nye naturattraktion

16-09-2008

Onsdag d. 17. september kl. 16.10 indvier Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prinsegemalen Langelands nye naturattraktion, nemlig Skovhaven.

Skovhaven Onsdag d. 17. september kl. 16.10 indvier Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Prinsegemalen Langelands nye naturattraktion, nemlig Skovhaven .

Indvielsen foregår nærmere betegnet ved Naturstyrelsens udstillingsbygning, Hollænderhus nord for Lohals på Nordlangeland.

Skovhaven er et 6,2 hektar stort skovområde med en samling af alle de 47 træarter, der findes i de danske skove, bl.a. rødeg, navr og skovranke (Danmarks eneste lian).

Blomstrende skovranke Hertil kommer et særligt indhegnet område i Skovhaven - lige overfor Hollænderhuset - med 34 eksotiske træarter, bl.a. tulipantræer, sumpcypresser, taks og vingevalnødder og trompettræer. Alle træerne i dette område er plantet tidligere på året.

Det er Naturstyrelsen – Fyn, der har opført skovhaven.

"Vi glæder os meget til indvielsen af Skovhaven, som vi har arbejdet på i 12 år. Det er en stor ære for os, at regentparret vil indvie skoven. Herefter tager vi en karettur med parret gennem skoven, hvor vi undervejs fortæller om områdets historie og træarter", siger skovrider Søren Strandgaard fra Naturstyrelsen.

I forbindelse med indvielsen skal Prinsegemalen plante et træ. Der knytter sig en helt særlig historie til dette træ, som afsløres på selve dagen.

Indvielsen af Skovhaven sker i forbindelse med regentparrets planlagte besøg på Langeland - læs mere om besøget på denne side.

Hollænderhus Ideen til Skovhaven opstod på et skovbrugerrådsmøde i forlængelse af ombygning af Hollænderhus til udstilling og friluftsformål. Arealerne er i generationer dyrket som agerjord af skovkusken som boede i Hollænderhus, dengang under Tranekær Gods. Siden blev der i en periode dyrket juletræer på området.

For yderligere information kontakt:

  • Skovrider Søren Kirk Strandgaard, Naturstyrelsen – Fyn, tlf. direkte 63 60 10 41. mobil: 21 49 00 27, mail:
  • Naturvejleder Jesper Vagn Christensen, Naturstyrelsen – Fyn, tlf. direkte: 63 60 10 44. mobil: 21 49 00 28, mail:
  • Forstfuldmægtig Mogens Krog, Naturstyrelsen – Fyn, tlf. direkte: 63 10 13 44,
    mobil: 25 26 95 67, mail: