Ny hundeskov i Gl. Rye ved Silkeborg

01-04-2009

Der bliver masser af høj haleføring og henrykte hunde, når Naturstyrelsen inden påske åbner endnu en hundeskov i Midtjylland. Den nye indhegnede hundeskov ligger i Kallehave Skov lige syd for Gl. Rye ved Silkeborg.

Foto: Anne-Mette Holst Der bliver masser af høj haleføring og henrykte hunde, når Naturstyrelsen inden påske åbner endnu en hundeskov i Midtjylland. Den nye indhegnede hundeskov ligger i Kallehave Skov lige syd for Gl. Rye ved Silkeborg.

Skoven består hovedsagelig af 60 år gamle skovfyr og rødgraner og hundene får ikke mindre end 4 hektar natur at boltre sig på.

”Der var et stort behov lokalt for at få et areal til hundeluftning, så vi er glade for at kunne tilbyde nogle velegnede faciliteter,” forklarer skovfoged Allan Stjerne Hansen fra Naturstyrelsen – Søhøjlandet, der har indrettet hundeskoven.

”Sidste år plantede vi masser af egetræer på arealet, og det er meningen at Kallehave med tiden overgår til lysåben egeskov,” siger Allan Stjerne Hansen.

Hundeskoven er indrettet med en fast, gennemgående sti med en låge i begge ender. Derudover er der lavet en trampesti rundt på arealet, så hundenes mennesker også kan få en god gåtur ud af det.