Pleje af Melby Overdrev

01-04-2009

Kom og hjælp med at hive træer op på melby overdrev d. 5. april 2009.


Søndag d. 5. april 2009, kl. 10-13
Lyngheden bliver langsom forvandlet til skov. I 2008 hjalp mere end 100 frivillige ved 2 arrangementer med at rydde en del af overdrevet - nu gentager vi succesen. Tag familien med på tur og hjælp os med at fjerne fyrre- og birketræer, så endnu en del af Melby Overdrev bliver bevaret. Arrangementet er et fællesprojekt mellem Danmarks Naturfrednings Forening lokalkomité   og Naturstyrelsen – Nordsjælland. Der er gratis frokost.

Mødested: Melbylejren i Asserbo – kør ind og sæt bilen i Melbylejren

Adresse: Nyvej/Tangvej 2, 3360 Liseleje
Tilmelding er ikke nødvendig

Yderligere information: Knud Pedersen, Danmarks Naturfrednings Forening tlf. 47938455 eller

Melby Overdrev. Foto: Anne Johannisson

Melby overdrev er den største hede på Sjælland

Heden udgør et af de vigtigste fredede områder ved nordkysten. Det har været skydeterræn for militæret gennem mere end 100 år, og har derfor undgået at blive udstykket til sommerhusområde. Nu er det Naturstyrelsen – Nordsjælland der plejer området, men træerne har bredt sig og truer med at skygge lyngen væk. Der er det seneste år lavet et stort arbejde med at rydde for uønsket opvækst, og resultaterne er så småt ved at vise sig. Der er dog fortsat et kæmpearbejde tilbage, men forhåbentlig vil det lykkes at redde den sidste store hede på Sjælland.

DN Halsnæs har, i godt samarbejde med Naturstyrelsen – Nordsjælland, ønsket at bidrage til naturplejen med hjælp af frivillige. Derfor dette arrangement d. 5. april som opfølgning på sidste års succes.

Køllesværmer. Foto: Anne Johannisson

Køllesværmer

Blåfugl. Foto: Anne Johannisson

Blåfugl

Dagsommerfugle på Melby Overdrev
Melby Overdrev er rig på spændende sommerfugle. Naturstyrelsen – Nordsjælland holder af og til sommerfugleture på overdrevet. Næste gang er den Lørdag d. 27. juni kl. 11.00  –13.00. Hold iøvrigt øje med turprogrammet på hjemmesiden, SNS Nordsjaelland.