Påskeæg i skoven

04-04-2009

Påskeæg i skov
gi’r masser skæg og sjov


Ta’ et æg med eller lav et æg af naturens egne materialer og vær’ med til at pynte skovens flotteste påsketræ. Påsketræet findes et sted ved Grillhytten og kan kendes på at det første påskeæg er hængt op i træet. Fra grill-hytten på Hønning Stævneplads (i Hønning plantage nord for Gl. Rømølandevej) finder du vej til påsketræet.

Luftfoto af påsketræ 2.pdf

Til gengæld er birken nu klar til at du kan tage friske kviste med hjem til påskebuketten. På denne årstid kan du plukke birkens grene som så springer ud når de kommer hjem i stuen. MEN pluk forsigtig, og kun side grenene.

Æggetræet 1.pdf

Når du nu er i skoven kan du på din vej finde friske råvare til påskebordet. Du kan for eksempel finde brændenælder, som du kan bruge til nældeboller og nældestuvning. Prøv at se opskrifterne her.

Nælder & æg
Friske brændenældeblade skylles og hakkes groft. Lidt smeltet smør i en gryde røres med lidt hvedemel og spædes med kogende fond kogt på hjorteben, skud af rødgran og enebær (i mangel på bedre kan anvende bouillon). Det hele koges op til en passende tykkelse under stadig omrøring. De grovhakkede nældeblade komnes i og koger over svag varme i lo minuttet. Serveres ned smilende eller porcherede æg og flutes.

Nældebolle

Her er det brændenældens skud og blade der bruges. I den almindelige bolledej af ca. ½ kg mel hældes 50-100 g hakket brændenælde sammen med hakkede nødder.

Inden nældebladene blandes i dejen skoldes de og dryppes af for at neutralisere nældegiften.

Og!
Og med lidt omhu kan du finde porse, til at krydre påskesnapsen med. Lær om Aprilsnapsen
Når du har samlet forråd kan du trille påskeæg på en af de gamle bunkers i området, lave æggeløb på pladsen ved grillhytten (husk skeer) eller tage en tur i gyngen.

Er du heldig kan du måske også få et glimt af påskeharen.

God Påske

Naturen i påsken