Skovens Dag på Sydlangeland

30-04-2009

Foto: Jesper Vagn Christensen

Søndag d. 3. maj 2009, kl. 13.00 - ca. 17 inviterer Naturstyrelsen – Fyn til en herlig eftermiddag i naturen på Sydlangeland. I år har vi særligt fokus på skovens klima.

Mødested er P-pladsen ved Dovns Klint på Langelands sydspids og herfra kan du gå ud og deltage i de forskellige aktiviteter. Der er skiltet til aktiviteterne fra P-pladsen.

Hovedkvarter i skoven
Vi tænder bål og laver vores hovedkvarter i Øster Gulstav - lige øst for Dovnsgården. Her vil der være aktiviteter hele eftermiddagen: Svid trækul sammen med skovarbejder Carl Erik Hansen og Skov- og Landskabsingeniør-studerende Niels Rasmussen. Vi fremstiller tegnekul, snakker om kulsvidning i gamle dage. Ind imellem bliver der mulighed for, at børnene kan bage en pandekage, ligesom vi laver kaffe og kakao på bålet.

Sten på stranden
På Sydlangeland er der masser af sten på kysten. Morgan Jensen fra "Langelands Amatørarkæologiske Forening" har stor viden om sten. Hør om stenenes historie, om fossiler, kugleflint, istid og klimaet gennem tiderne.

Fuglene og klimaet
Sydlangeland er et hotspot for fugleinteresserede. Dansk Ornitologisk Forening, Fyn, Keldsnor Fuglestation, v. Jacob Steerup har gennem mange år ringmærket fugle. Se hvordan det foregår. Hør hvor fuglene kommer fra og få en snak om, hvordan klimaet har betydning for fuglene.

Safari blandt de vilde heste
Tag med skovløber og naturvejleder John Theilgaard på fodtur blandt de vilde heste. Vi sætter blandt andet fokus på den betydning for områdets mikroklima, som hestenes græsning har.
Der er to ture: Fra kl. 13.00 - 14.30 og fra kl. 15.00 - 16.30

På tur i stenalderskoven
Tag med naturvejleder Jesper Vagn Christensen på fodtur i stævningsskoven og ved klinten. Vi vil beskæftige os med den gamle stævningsdrift, binding af kulstof i skovene og vi vil tale om klimaets betydning for nedbrydning af kysten og hvad vi kan forvente af udvikling på Sydlangeland.
Der er to ture: Fra kl. 1330 - 14.30 og fra kl. 15.30 - 16.30

Tag det gode humør, familien, madkurven og udetøjet med, og lad os få en fornøjelig eftermiddag sammen. Alle er velkomne og det er gratis at deltage!

Pressekontakt:
Naturvejleder Jesper Vagn Christensen, e-mail: Obfuscated Email , tlf.: 62 65 17 77, mob.: 21 49 00 28