Skovens Dag i Århus d. 3. maj

28-04-2009

Skovens Dag er et overflødighedshorn af oplevelser for hele familien.
I True Skov ved Århus kan man søndag den 3. maj fra kl. 10 – 16 for eksempel prøve geocaching, lave snobrød, spille i rollespil med drabelige våben eller teste en ny interaktiv løbecoach, hvor man bruger GPS og mobiltelefoner.
Skovens Dag er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor Naturstyrelsen er vært ved en række arrangementer spredt over hele landet.

True Skov vest for Århus er en af de nyere skove, som Naturstyrelsen, Sø-højlandet har plantet. Skoven er kun ca. 15 år gammel, men allerede flot opvokset med masser af fugle og dyreliv.
Årets tema er ”Skovens klima” hvilket falder fint i tråd med Århus Kommunes ambitiøse mål om at være CO2 neutral i 2030. Foruden kommunen deltager HedeDan-mark, UNO Friluftscenter, Hasle Bakker og Dragons Lair Århus.
Skovens Dag åbnes kl. 10 af rådmand Peter Thyssen og Statsskovrider Niels Juhl Bundgaard Jensen. Mødestedet er bål-pladsen ved Lundagergård, der ligger mellem Skjoldhøjvej og Sintrupvej.

Århus Kommune vil blandt andet fortælle om en ny skovrejsningsplan, der som mål har at rejse 3200 ha ny skov i Århus Kommune inden år 2030. Skovrejsning er en af måderne at nedbringe CO2 indholdet. Træer er naturens egne klimamaskiner, som via sine blade indfanger CO2 fra luften. Inde i bladene bliver CO2 bundet sammen med vand og lavet om til sukkerstof, som træet bruger til at vokse.
Skulle man gå med planer om at plante skov, vil der være mulighed for at søge råd og vejledning om projektering og tilskud til skovrejsning. Naturstyrelsen vil i dagens løb stå for guidede ture om skovrejsning i True Skov og fortælle om klima, forskellige bevoksningstyper og nye arter.

I dagens anledning bliver de imponerende entreprenørmaskiner til plantning af ny skov vist frem. For børnene er der svævebane og oplevelsesture til vandhullerne, der kribler og krabler af liv. Der er også konkurrencer i rollespil, løbeture, mulighed for at plante sit eget lille træ og i det hele taget chancen for at få en rigtig dejlig dag i skoven.
Der er tændt op i grill og bål, så det er en god ide at tage mad og drikkevarer med.