Havørneungen i Nejede Vesterskov flyver

18-08-2009

Efter måneders spændt venten kan vi nu konstatere at succen er hjemme. Det er lykkedes havørnene i Nejede Vesterskov at få en flyvedygtig unge på vingerne.

Havørneungen i Nejede Vesterskov. Foto: Ole andersen Efter måneders spændt venten kan vi nu konstatere at succen er hjemme. Det er lykkedes havørnene i Nejede Vesterskov at få en flyvedygtig unge på vingerne.

Det er formentlig den første havørneunge, der er udruget i Nordsjælland i mere end 100 år og den første kendte i en naturlig rede i en statsskov.

Havørneungen vil i den kommende tid forhåbentlig kunne ses flyve i området omkring Alsønderup Engsø og Arresø. Ungen vil normalt i en periode bruge reden eller nærliggende træer til hvil og overnatning, ligesom forældrefuglene formentlig nu vil blive i området hele året.

Der er gode muligheder for at se havørnene fra fugletårnet ved Alsønderup Engsø eller fra parkeringspladsen ved Pøleå’s udløb i Arresø.

Havørne kan blive meget gamle, man mener op til 40 år. Hvis vi giver ørnene de rette vilkår, vil de måske blive hos os i de næste mange år.

Vi har derfor besluttet at opretholde afspærringen af en del af Nejede Vesterskov indtil videre. Vi vil revurdere situationen, hvis ørnene vælger at flytte til et andet redetræ, ændrer adfærd eller andet opstår.

”Vi har i hele perioden haft et særdeles godt og konstruktivt samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening i Nordsjælland og med deres lokale ørne koordinator Per Ekberg.” udtaler skovfoged Ole Andersen

”Vi er meget glade for den udvikling der har været omkring de store rovfugle i statsskovene her i Nordsjælland. Jeg har i flere år fulgt indvandringen af den røde glente. Den har i år fået 3 unger på vingerne i Gribskov og nu har jeg set havørnene i Nejede Vesterskov flyve med deres unge” udtaler Per Ekberg, ørnekoordinator for Dansk ornitologisk Forening i Nordsjælland

Læs mere <>om="Forældrefuglen viser vejen. Foto: Ole Andersen" src="/media/nst/Attachments/Havornflyv500px_DSC7063.jpg" align="middle" border="0" />