Få en på opleveren: Besøg den kommende Nationalpark Mols Bjerge

18-08-2009

I slutningen af august åbner Hendes Majestæt Dronningen Nationalpark Mols Bjerge i Østjylland. Ud over store naturoplevelser, en fantastisk varieret flora og fauna er nationalparken en ren skattekiste af fortidsminder fra både gamle og meget gamle dage.

29. august får Danmark sin anden nationalpark , når Hendes Majestæt Dronningen indvier de omkring 150 kvadratkilometer land og 30 kvadratkilometer vand i Østjylland som: Nationalpark Mols Bjerge.
Med 14.000 fastboende i lavsæsonen og op til 52.000 i højsæsonen på Syddjursland bliver der tale om en nationalpark , der i den grad skal tilbyde oplevelser i naturen for menneskets krop og sind. Lige netop det aspekt har man fra starten været meget bevidst om under planlægningen af nationalparken, fortæller skovfoged Kim Friis Egefjord fra Skov - og Naturstyrelsen Kronjylland.

"Der er sket det, at folk er blevet mere aktivt natursøgende. Det er en samfundsudvikling, som har gjort, at det nu ikke længere er nok at bruge naturen til mad og husly. Nu ønsker man også at bruge naturen som oplevelsesrum, så der er simpelthen opstået en større bevidsthed om naturarealerne" , siger Kim Friis Egefjord.

Foto: Thomas Retsloff