Planeten genplantes på Øresund

Genplant Planeten i Rude Skov og Danstrup Hegn

Drenge har plantet træer. Foto: Malene Bendix

Onsdag d. 9. og torsdag d. 10. december vil friske skolebørn - som disse to glade drenge på billedet - plante nye træer i to af vore skove. Fra Hornbæk Skole og Hellebækskolen kommer der onsdag ca. 90 elever til Danstrup Hegn, og i Rude Skov vil omkring 75 elever fra Bistrupskolen plante fine nye bøgetræer ud i skovbunden.

Se billeder fra plantedagen i Danstrup Hegn her .

I Danstrup Hegn er der tale om en såkaldt efterbedring i en bøgekultur, der blev anlagt i 2008. Men mange af de nyplantede bøge døde, blandt andet fordi mus gnavede i barken. Derfor må vi nu plante nogle flere, for at få et ordentligt resultat. I Rude Skov er det en ny kultur på et areal, hvor der tidligere stod gammel rødgran.

Der vil i løbet af disse to dage blive plantet ca. 2500 små nye bøgeplanter - og vi ved, at de kan blive til nogle meget fine bøgetræer, da de stammer fra nogle bevoksninger fra en lokalitet i Schweiz der hedder Sihlwald. Bøgene fra Sihlwald er i skovbruget meget eftertragtede, fordi træerne har en hurtig vækst og nogle fine rette stammer. Pige planter grantræ. Foto: Simon Høgsberg

Fotosyntese. Tegning: Eva Wulff

Vi glæder os til at se resultatet af vore skolebørns anstrengelser med skovspaden - også i løbet af nogle år, når planterne er vokset godt til og dermed binder en hel del af luftens CO2. Vi siger på forhånd tak for indsatsen til både store og små grønne fingre.

Små børn planter. Tegning: Eva Wulff

Store børn planter. Tegning: Eva Wulff

I kan læse mere på hjemmesiden Genplant Planeten om mange andre initiativer landet over for at plante nogle flere træer. Vi siger tak for lån af de fine tegninger og billeder, som vi har hentet på denne hjemmeside.