Miljøminister Troels Lund Poulsen plantede ny skov sammen med skolebørn til COP15

Miljøministeren Troels Lund Poulsen greb spaden og plantede træer sammen med lokale skoleelever i Kongelunden.

Miljøministeren Troels Lund Poulsen greb spaden og plantede træer sammen med lokale skoleelever i Kongelunden.

Som en del af de mange klimaevent der finder sted under COP15 topmødet, bidrog Naturstyrelsen i samarbejde med Skoveniskolen til et "repalnt the planet" projekt i Kongelunden onsdag d. 9. dec. 400 store skoleelever fra Tårnby, Dragør og København kom på cykel og deltog i tilplantning af et gigantisk landskabstræ.

Over 2000 træer plantede eleverne i samarbejde med internationale gæster og under stor bevågenhed fra nationale og internationale medier.

"Dette er et godt signal til de mange forhandler der sidder i Bella Centeret og forhandler om fremtidens klima, at børn er aktive og planter ny skov, som kan bidrage til CO2 binding og dermed stablilsere klimaet", sagde Miljøminister Troels Lund Poulsen i sin tale til eleverne.

Replant the planet er det danske bidrag til en verdensomspændende kampagne "Billion Tree Campaign", som UNEP en miljøafdeling under FN (Forenede Nationer), har kørt siden 2007. Det mål er nået, der er plantet syv milliarder nye træer i verden de sidste to år. Samtidig er der planer på plantning af yderligger tre milliarder træer.

Professor og nobelpristager Wangari Maathai som er protektor for UNEP´s kampagne, holdt en levende og varm tale for alle elverne, hvor hun blandt andet sagde.

"I skal danse og vinke, som et signal til dem der sidder nede af gaden og forhandler klodens fremtid, så de gør det rette for jer børn. I har i dag givet et vigtig bidrag til at sikre kloden ved at plante nye træer".

De danske elever har sammen med skolebørn fra 58 andre lande i sammenslutning LEAF (Skov skole program) plantet 365.000 træer i hele verden, som et tilskud til UNEP "Billion Tree Campaign". Alene i Danmark har eleverne plantet omkring 100.000 træer. Derfor overrakte LEAF en flot forsølvet spade til UNEP, som bevis på deres indsats.

Herunder kan du se en video fra dagen på dansk produceret af Skov- og Naturstyrelsen – Hovedstaden: