3 nobelpristagere tager til "Forest Day 3" på søndag

10-12-2009

Tre Nobelpris-vindere er blandt de prominente deltagere i den internationale skovkonference ”Forest Day3”, som finder sted samtidig med FN’s klimakonference i København.

Tre Nobelpris-vindere er blandt de prominente deltagere i den internationale skovkonference ”Forest Day3”, som finder sted samtidig med FN’s klimakonference i København. Forest Day 3 foregår søndag den 13. december på R adisson Falconer Hotel & Conference Center på Frederiksberg og har hovedfokus på skovens betydning og samspil med klimaet og den globale opvarmning. Miljøministeriet v. Skov- og Naturstyrelsen er medvært for konferencen.

De tre Nobelprismodtagere er:

  • Elinor Ostrom, Sverige, som i år modtog Nobelprisen i økonomi.
  • Rajendra K. Pachauri , Indien, der sammen med USA’s tidligere vicepræsident Al Gore, modtog Nobels Fredspris i 2007.
  • WangariMuta Maathai, Kenya, som modtog Nobels Fredspris i 2004.

På gæstelisten står også den berømte journalist og forfatter Thomas L. Friedman, der står bag bestselleren ”Hot, Flat and Crowded”,lord Nicolas Stern forfatter af ”The Stern Review” om de økonomiske konsekvenser af klimaforandringerne samt Gro Harlem Brundtland, der er FN’s specialudsending for klimaspørgsmål. Brundtland har tidligere været statsminister i Norge og generaldirektør for Verdenssundhedsorganisationen (WHO) .

Læs mere om Forest Day 3:

  • Ekstranummer af MiljøDanmark: Forest Day 3 (pdf; Dansk)
  • Ekstranummer af MiljøDanmark: Forest Day 3 (pdf; Engelsk)
  • Forest Day 3-hjemmesiden