Lav dine allersidste julegaver

10-12-2009

Mandag den 21. december 2009 kl. 13 – 16 holder vi åbent hus på Avnø Naturcenter i forbindelse med afslutning af projektet Højt til Loftet.

Kl. 13 byder Martin Vestergaard, DN Vordingborg velkommen.

Få en evighedskalender fra Avnø

På dagen og resten af december uddeles en evighedskalender med 12 malerier fra tårnet på Avnø.

Siden maj 2008 til maj 2009 har mange besøgende på Avnø mødt Jette Jørgensen i tårnet med staffeli, pensel, lærred og oliemaling. Her har hun malet 24 billeder af udsigten hele vejen rundt på alle årstider. ”Jeg kommer helt til at savne stemningen i tårnet, nu da projektet er slut” siger Jette. ”Men jeg kan nok ikke holde mig derfra og mit staffeli og stole står heldigvis stadig i tårnet”

Jette i tårnet, foto Kari Hald, Avnø Naturcenter

De 12 af malerierne kan man fra den 21.12. opleve på Avnø Naturcenter i den offentlige udstilling.

Julegaver fra naturen

Mellem kl. 13 – 16 kan du lave din allersidste julegave i det kreative værksted , hvor du kan afprøve nogle af de metoder , der blev udviklet undervejs i projektet. Billedkunstlærer Hanne Juncher og tegner Jette Jørgensen hjælper dig på vej.

I december 2009 og ind i januar 2010 kan du også opleve et udvalg af de kreationer , som børn fra skoler og institutioner i Næstved og Vordingborg  har lavet i forbindelse med projektet. Over 30 besøg på Avnø Naturcenter med grupper af børn fra 12 forskellige institutioner er det blevet til. ”Samarbejdet med billedkunstlærer Hanne Juncker har været meget inspirerende”, fortæller naturvejleder Kari Hald. ”Og det har været skønt at udvikle en helt anden form for naturformi d ling til naturskolen , som vi også fremover vil tilbyde.”

Hanne i aktion, foto Kari Hald, Avnø Naturcenter

Udstillingen vil sandsynligvis blive mindre og mindre i løbet af januar, efterhånden som børn og forældre hente r netop deres barns kreation med hjem.

Der vil være lidt at spise og drikke. Arrangementet er gratis.

Vi glæder os til at se jer på Avnø.

Med venlig hilsen