UD PÅ TUR i januar

21-12-2009

Skov- og Naturstyrelsen – Vestjylland ønsker godt nytår og byder på årets første naturoplevelser i januar!

Skov- og Naturstyrelsen – Vestjylland ønsker alle et Godt Nytår, og inviterer i starten af det nye år på både Motionstur og måneskinstur.

Søndag den 3. januar

Gå og forstå - Motionstur i Ølgryde Plantage, ca. 8 km.
Efter julehøjtidens fester og mad kan det være sundt for sjæl og legeme, at komme ud i skovens friske luft og få sig rørt. I den anledning kan Skov- og Naturstyrelsen – Vestjylland byde på en motionsvandretur i Ølgryde Plantage, der ligger 5 km syd for Holstebro. Turen er på ca. 8 km og det tager 2,5 time at komme rundt. Vi kommer gennem hundeskoven, så tag endelig hunden med. Og husk snoren til hunden, når vi er udenfor hundeskoven. Noget af tiden vil vi bevæge os uden for veje og stier. Praktisk fodtøj og beklædning anbefales.

Mødested: Hundeskoven. Afmærkning på hovedvej 11, 6,7 km fra Holstebro mod Ørnhøj. GPS-koordinater Wgs 84. N 560 17.049’ – E 008o 36.062’
Tid: 13.00-15.30
Turleder: Erling Trankjær, tlf. 40 44 09 40
Pris: Gratis
Arrangør: Skov- og Naturstyrelsen – Vestjylland


Fredag den 29. januar

Måneskinstur på heden og i skoven ved Kjærgaard Mølle ca. 4 km.
Ved fuldmåne arrangerer Skov- og Naturstyrelsen – Vestjylland nattur i skoven fra Naturskolen Kjærgaard Mølle – måneskinstur måske? Uanset vejrligets luner vil en sådan tur rumme anderledes oplevelser end samme tur i dagtimerne. Træernes skygger i det blege månelys understreger den stemning af uhygge, mange føler, når de færdes i en skov efter mørkets frembrud. Natten i naturen opleves meget forskelligt fra person til person, men egentlig er det vel kun fantasien der sætter grænser. Et er dog sikkert; stjernerne, nattemørket, lydene eller stilheden fornemmes bedst langt væk fra byens forstyrrende lys og uro. Mød op fredag kl. 22.00 og få en anderledes naturoplevelse. Turen er på ca. 4 km, der ledes af naturskoleleder Henning Givskov og gennemføres uanset hvordan vejret er.


Mødested: Naturskolen Kjærgaard Mølle, Kjærgaardsmøllevej 5, 7600 Struer
Tid: 22.00-24.00
Turleder: Naturskoleleder Henning Givskov, tlf. 97865252
Pris: gratis
Arrangør: Skov- og Naturstyrelsen – Vestjylland.
søndag den 3. januar 2010.

Alle er velkomne!