Med sneppe, ræv og hare i sigte...

23-12-2009

Ny jæger jagt på Røsnæs

Nyjægerjagt på Røsnæs 13. – 14. december.

Med frostbidte kinder og røde næser gik 21 håbefulde nyjægere ud i den billedskønne natur på Røsnæs under kyndig vejledning af en garvet herre, Hans Henrik Erhardi fra Skov- og Naturstyrelsen.

15 herrer og seks kvinder kunne således nyde et fint arrangement med brækning af råvildt fulgt af en solid jagtmiddag inklusive behørig snak om skrevne og uskrevne regler og traditioner på og omkring jagt.

Foto: Cecilia Byrnak

Mandag morgen havde vi så, i et mildest talt fantastisk område, vundet jagtretten på alt tilladt vildt dog undtagen råvildt.

Velforsynet med patroner, bøssen forsvarligt under armen og indhyllet i varmt tøj gik vi gennem skov, over mark, omkring vandhuller og endda langs stranden på en usandsynlig smuk og klar vinterdag.

Skov- og Naturstyrelsen havde endda sørget for tre sympatiske hundefolk medbringende arbejdsglade labradorer.

Efter en travetur gennem 5 såter, bød cafeteriet på sild, velstegt and og flæskesteg, mens varmen langsomt, men sikkert, vendte tilbage til vores forfrosne tæer, inden vi igen skulle ud i kulden.

Foto: Cecilia Byrnak

Vi fik i løbet af dagen stiftet bekendtskab med kædejagt over ager og jagt på post både omkring vandhul og remiser.

Det resulterede da også i omkring 35 tomme patronhylstre, fire ænder, en due, to harer og en fin sneppe – i øvrigt jægerens første. Således sluttede to dages fint arrangement med jagthorns blæsning af Palle Graubæk og et forsigtigt kys til sneppen.

Foto: Cecilia Byrnak

Jeg kan vist roligt på vegne af de tilstedeværende nyjægere sige "Tak for en stor oplevelse". Knæk og bræk fremover.

Cecilia Byrnak, Sorø