Ny hjemmeside til registrering af invasive arter

28-02-2009

Er der dræbersnegle overalt i Danmark? Er mårhunde nu kommet til Danmark og hvor er de i givet fald? Svarene på disse spørgsmål kan vi nu alle være med til at skaffe fremover. Naturstyrelsen har netop åbnet en ny hjemmeside, hvor du kan registrere, hvor du har set en række invasive arter.

Er der dræbersnegle overalt i Danmark? Er mårhunde nu kommet til Danmark og hvor er de i givet fald? Svarene på disse spørgsmål kan vi nu alle være med til at skaffe fremover.

Naturstyrelsen har netop åbnet en ny hjemmeside, hvor du kan registrere de invasive arter, du har observeret. Hjemmesiden giver endvidere et overblik over alle de registreringer, der er lavet. På den måde får vi, efterhånden flere og flere registrerer af hvilke invasive arter der er og et bedre billede af deres udbredelse i Danmark.

Bisamrotte "Med denne registrering kan vi nu få et overblik over de invasive arters udbredelse. Dette kan bidrage til, at vi får en øget viden om, hvor vi kan gøre en indsats i planlægningen af den fremtidige forvaltning af arterne. Hvis der eksempelvis er flere registreringer af mårhunde i et område, kan der her gøres en ekstra indsats for at regulere dem. Eller hvis den enkelte kommune, der bekæmper kæmpe-bjørneklo, kan bruge registreringerne i sit konkrete bekæmpelsesarbejde. Det er nemlig en forudsætning for effektiv bekæmpelse af invasive arter, at vi ved, hvor de er. Med denne nye mulighed for at indberette digitalt er vi et skridt på vejen mod at få denne viden," siger Biolog Hans Erik Svart fra Naturstyrelsen.

Registreringerne på den nye hjemmeside kan bruges af alle, der deltager i bekæmpelsen af invasive arter. Den henvender sig derfor til både private, organisationer og offentlige myndigheder.