Naturkanon i børnehøjde i Dyrehaven ved Haderslev

06-02-2009

Hvad er så smukt og væsentligt i naturen i Sønderjylland, at det bør være med i hele Danmarks Naturkanon, som skal skrives i 2009? Vi tager børnene med på råd, når Miljøminister Troels Lund Poulsen den 8. februar inviterer BØRN til at komme med deres forslag til den kommende naturkanon.

Hvad er så smukt og væsentligt i naturen i Sønderjylland, at det bør være med i hele Danmarks Naturkanon, som skal skrives i 2009?

Vi tager børnene med på råd, når Miljøminister Troels Lund Poulsen den 8. februar inviterer BØRN til at komme med deres forslag til den kommende naturkanon.

Det er tanken, at danskerne - blandt andet via debatten på hjemmesiden www.naturkanonen.dk - selv skal være med til at bestemme, hvad de synes er så vigtigt, at det skal med i fremtidens naturkanon.

Børn, forældre og bedsteforældre er velkomne ved Naturstyrelsens ministerarrangement i Dyrehaven ved Haderslev. Arrangementet er gratis og starter ved soluret på Nørskovgård Natur- og miljøskole kl. 9.30 til ca. kl. 11.30.

Planen er, at Miljøministeren skyder debatten i gang, og derefter tager børn og forældre på tur i dyrehaven i ”krondyrenes fodspor”. Vi tager børnene med ud i terrænet, hvor de skal lege krondyr for en dag. Vi lister rundt i skoven og ser hvad dyrene spiser, hvor de sover, hvordan de finder vej rundt i skoven osv.

Vel tilbage ved Nørskovgård Natur- og miljøcenter samler vi børnene til børneråd omkring lejrbålet. Her snakker vi om natur og naturoplevelser. Børnene får mulighed for at fortælle ministeren, hvad de synes er spændende og vigtig i naturen.

”Vi håber, at vi her får en sjov og spændende snak om naturen. Det skulle gerne munde ud i, at børnene udfylder stemmesedler om, hvad de synes, der skal med i en lokal naturkanon for Sønderjylland. Afslutningsvis vil der være mulighed for at nyde en velfortjent kop kakao og en varm pandekage. Der vil også være mulighed, for at børnene kan boltre sig på naturlegepladsen,” siger forstfuldmægtig Malene Qvistgaard fra Naturstyrelsen – Sønderjylland.

Børnerådet er tænkt som en del af en større og vedvarende debat, der skal køre resten af vinteren, og som skal danne grundlaget for at lave den fremtidige naturkanon.

Ønskes yderligere oplysninger er du velkommen til at kontakte forstfuldmægtig Malene Qvistgaard , Naturstyrelsen – Sønderjylland på tlf.: 74 65 14 64.