Naturkanonen affyret i Rebild Bakker

16-02-2009

Omkring 110 skovgæster tog imod Naturstyrelsens opfordring og deltog i lørdagens natur-debattur i Rebild Bakker.

Omkring 110 skovgæster tog imod Naturstyrelsens opfordring og deltog i lørdagens (14/2) natur-debattur i Rebild Bakker.  Emnet var Danmarks kommende Natur-kanon. Et fantastisk februarvejr bød på varmende solstråler, så det også var udholdeligt at stå stille og høre de tre guiders bud på, hvad en Natur-kanon var for et begreb, ligesom mange selv kom med udmeldinger.

 • Læs Rold Skov Natur- og Kulturcenters reportage fra turen

Mange tog imod udfordringen og kom under kaffen på Spillemandsmuseet med et skriftligt bud på deres mening om, hvad en Naturkanon i Himmerland bør indeholde - og ligeså mange tog "stemmesedlen" med hjem for at afgive deres bud i ro og mag. www.naturkanonen.dk tager mod forslag og uddybende bemærkninger, ligesom den nedenstående hitliste vil blive opdateret, hvis bud fra deltagere indgår pr. mail eller post. Her er et prioriteret bud på den himmerlandske naturkanon:

 1. Rold Skov
 2. Rebild Bakker
 3. Lille Vildmose
 4. Livø
 5. Sønderup Ådal
 6. Bramslev Bakker
 7. Mariager Fjord
 8. Gravlev dalen
 9. Kilderne i Rold Skov
 10. Egern

I alt indkom 36 forskellige forslag. Som en deltager skrev: Bevågenhed omkring natur er vigtigere end prioriteringerne! Mere præcist kan formålet med Natur-kanonen ikke udtrykkes!