Naturkanon - naturligvis!

09-02-2009

Fosdalen. Foto: Kim Christensen Vidtstrakte sandstrande og klitter ved Blokhus, uendelige klitheder med tranedans og hjortebrøl i Nationalpark Thy, Bulbjerg med sit fuglefjeld, urskovsstemning i Fosdalen, vandstæren ved Slette Å, rørdrummen i Vejlernes rørskove ?

Hvad er så smukt og væsentligt i naturen i Nordvestjylland, at det bør være med i hele Danmarks Naturkanon, som skal skrives i 2009.

Kom og giv dit besyv med, når Miljøminister Troels Lund Poulsen den 15. februar inviterer alle til debat-arrangement om den kommende naturkanon på Naturcenter Fosdalen.

Det er tanken, at danskerne - blandt andet via debatten på hjemmesiden www.naturkanonen.dk - selv skal være med til at bestemme hvad de synes er så vigtigt at det skal med i fremtidens naturkanon.

Alle er velkomne ved Naturstyrelsens ministerarrangement på Naturcenter Fosdalen ved foden af Lien.  Arrangementet er gratis og løber af stabelen den 15. februar fra kl. 13.30  til ca. kl. 15.30.

Planen er, at Miljøministeren skyder debatten i gang, og derefter kan man deltage i en af kort inspirationstur med guide rundt i det naturskønne område. Hovedemnerne for turene er: fugle og dyreliv, geologi og landskaber og endelig naturtyper, dyr og planter.

Vel tilbage ved naturcenteret vil der være mulighed for en kop varm kaffe eller kakao og bålpandekager i naturcenterets bålhytte. ”Vi i håber at deltagerne vil fortsætte debatten, der gerne skulle munde ud i, at alle udfylder stemmesedler med deres forslag til en lokal naturkanon for Nordvestjylland.  Der vil også være mulighed for at se naturcenterets udstilling og opleve den spændende natur- og kulturhistorie i området,” siger skovfoged Thorbjørn Nørgård fra Naturstyrelsen – Thy.

Debatmødet er tænkt som en indledning til en større og vedvarende debat der skal køre resten af vinteren og som skal danne grundlaget for at lave den fremtidige naturkanon.

Ønskes yderligere oplysninger er du velkommen til at kontakte skovfoged Thorbjørn Nørgård, Naturstyrelsen – Thy på 97977088 eller 26875450