Orienteringsløb i Feldborgskovene

16-02-2009

Godt 100 orienteringsløbere trådte deres vej frem gennem den jomfrueligt snedækkede vinterskov.

Godt 100 orienteringsløbere trådte deres vej frem gennem den jomfrueligt snedækkede vinterskov.

Søndag d. 15. februar om morgenen kom de første arrangører og forberedte det sidste, så alt var klar til løbsstart kl. 10. Arrangørerne havde været i skoven forud, udlagt poster og forberedt løbet. Kort før løbsstart blev en 60-års fødselar hædret og skovrider Poul Ravnsbæk, Naturstyrelsen – Midtjylland bød velkommen og inviterede til tættere samarbejde omkring bl.a. etablering af faste orienteringsløbsposter som kan benyttes af urutinerede eller nystartede orienteringsløbere.

Deltagerne gennemløb ruter fra 6 til 20 km i den snehvide skov, hvor der efter nattens og morgenens snefald ikke var andre spor end de spor, som løberne selv trådte. Det var i sig selv en oplevelse. Det er efterhånden sjældent at man i Danmark kan få mulighed for at træde spor i skovens nye, urørte og jomfruelige sne, hvor man kan få en fornemmelse af at her har ikke været nogen fornylig og jeg er den første.

Uagtet det glatte føre gennemførte alle på nær én løbet. Vedkommende var så uheldig at vride om på foden og måtte opgive at komme i mål.

Dagen sluttede med at arrangørerne ryddede op efter arrangementet og de kunne køre hjem ved 16-tiden.