Vinterferie – så skal vi helt klart ud i den friske luft

10-02-2009

Naturstyrelsen – Fyn har fire friske forslag til fodture på Fyn

Ekspedition til Sydlangeland
Familien kan nemt få en dag til at gå med at udforske naturen på Sydlangeland . Start for eksempel på P-pladsen ved Dovns Klint. Følg stien langs kysten mod nordøst gennem Østre Gulstav, over Bruns Banke og mod vest gennem Gulstav Mose og ind i Vestre Gulstav. Lav en afstikker mod nord og bestig Ørnehøj, hvorfra der er storslået udsigt i klart vejr. Der er gode chancer for at se de vilde heste .
Fortsæt gennem Vestre Gulstav ud til kysten, og gå så - enten oppe på klinten, eller nede på stranden tilbage til P-pladsen ved Dovns Klint.

Husk den store madpakke og den varme drik. I Lunden og i Eget er der primitive overnatningspladser og her er der bålpladser, som I gerne må benytte. Ristede pølser eller varm bålkakao er det rene guf på en kold februardag.
Tips: Hav lidt tørt pindebrænde med, hvis I vil tænde bål på en af bålpladserne. Husk kikkert - der er tit masser af fugle i området. Husk fiskegrej: Kystfiskeriet er godt.

På tur i vinterjunglen - Kasmose Skov
Kasmose Skov ved Strib er et besøg værd. <>Kasmose="" src="/media/nst/Attachments/vinterferiefynshoved.JPG" align="right" border="0" /> Længst mod nord på Hindsholm (Nordøstfyn) ligger Fyns Hoved . Her er der stejle klinter, forblæste overdrev og højt til loftet. Her fandt fynske malere motiver til mange af deres billeder. En rask travetur på Fyns Hoved kombineret med et besøg på Johannes Larsen Museet i Kerteminde kan kun blive en god oplevelse for både børn og voksne.
Tips: Husk varmt tøj. Der er ikke meget læ ude på Fyns Hoved. Spis eventuelt madpakken i læ af træerne oppe på Jøvet. Husk fiskestangen: Kystfiskeriet er godt.

Friluftsliv for de seje i området ved Svanninge Bakker
Selv om det er vinter kan man godt drage af sted med rygsæk, sovepose og telt. I kan for eksempel følge Øhavsstien et stykke over Svanninge Nørremark, gennem Svanninge Bakker til Lerbjerg i Svanninge Bjerge . Herfra kan I søge mod nord til Sollerup Skov, hvor der er fri teltning. Efter en overnatning kan I vandre ad stien mellem Sollerup Skov og Svanninge, og komme tilbage til Øhavsstien.
Tips: Hav lidt tørt pindebrænde med, hvis I vil tænde bål på en af bålpladserne. Natten er lang: Husk lys, læsestof og ludo.