Deltag i gratis event om brænde!

06-01-2009

Lørdag den 24. januar er der Store Brændedag - en ny landsækkende event med 26 lokale arrangementer, som Naturstyrelsen står for. Det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig.
Både for voksne og børn - alle er velkomne!

Modelfoto: Colourbox.com Lær at bruge brændeovnen rigtigt, så du ikke forurener. Håndtér motorsaven effektivt og sikkert. Kløv brændet på den rigtige måde. Lav den perfekte brændestak. Og få svaret på, hvor og hvordan du selv – på billig vis – kan finde brænde i skoven. Sådan lyder nogle af overskrifterne for Store Brændedag , der finder sted lørdag d. 24. januar . Store Brændedag er en ny, landsdækkende event, som Naturstyrelsen står for.

Eventen består af 26 lokale arrangementer fordelt på alle landsdele. Det er gratis at deltage - og tilmelding er IKKE nødvendig.

Modelfoto: colourbox.com Indholdet vil typisk være minikurser om træfældning, behandling af brænde og – ikke mindst – den rette måde at bruge sin brændeovn på. De lokale arrangementer henvender sig til hele familien, da der bl.a. også er konkurrencer for børn, varm kakao, snobrød og pølser over bålet, hestevognsture og meget mere.

Så længe man fyrer korrekt, er træ et miljøvenligt og CO2-neutralt alternativ til oliefyret og andre opvarmningsformer. Herudover vil brænde ofte være en billig måde at varme boligen op på.

”Med Store Brændedag vil vi bl.a. gøre opmærksom på, at man selv har mulighed for at tage ud i skoven og samle og skære brænde op, hvis man køber et sankekort. Man kan også købe retten til selv at fælde træer i et udvalgt område. Der er altså god mulighed for at få motion, frisk luft, naturoplevelser og spare penge på én gang. Og så vil vi ikke mindst bruge Store Brændedag til at fortælle alle om, hvordan de bruger deres brændeovne rigtigt, så den ikke forurener,” siger Naturstyrelsens direktør, Hans Henrik Christensen.

Det forventes, at flere tusinde danskere vil deltage i de 26 arrangementer. Store Brændedag er den tredje i rækken af landsdækkende events, som Naturstyrelsen har gennemført siden foråret 2008. De to foregående var Naturnatten i maj og Grå Picnic i september.