Invitation: Miljøministeren indvier grøn ring om Næstved

29-01-2009

Invitation: Miljøministeren indvier grøn ring om Næstved

Næstved Kommune er med på den grønne gren. Miljøminister Troels Lund Poulsen fremhæver Næstved som eksempel på en grøn by, og i den anledning gæster han Næstved Kommune på mandag.

Ministeren og borgmester Henning Jensen indvier den første af de tre nye statslige skov- og naturområder omkring byen. De nye statsskove vil sammen med de eksisterende private skov- og naturområder med tiden komme til at danne en grøn ring omkring Næstved. Med tiden vil byen vokse ud over denne grønne ring - som så blive en del af byens grønne struktur og forbindelsen til omkringliggende det åbne land.

Ministeren vil også offentliggøre en ny folder om skovrejsning og kommuneplanlægning, hvor Næstveds nye store skovrejsningsprojekt er brugt som godt eksempel.

Pressen indbydes til et festligt arrangement med børn, bålhytte, borgmester, minister og pølsestegning mandag den 2. februar fra klokken 13.15 til 14.00. Her vil der også være mulighed for at prøve kræfter med den nye aktivitetsbane - og måske få sved på panden.
Mere end 300  fodboldbaner skov
210 hektar eller hvad der vil svare til   mere end 300 fodboldbaner – bliver til skov og ny natur. Kommunale marker som omdannes til nye muligheder for friluftslivet, sundheden og naturen, når Miljøministeriet planter træer og bygger naturlegepladser, laver naturgenopretning, stier og meget mere. Borgerne i Næstved kan glæde sig over at bo i en af regionens største byer og samtidig kun have ganske få minutter til skoven. Og netop afstanden er afgørende; for jo tættere naturen er på folk, jo mere bruger de den, og det er sundt at bruge naturen – både fordi det giver frisk luft og motion, men også fordi det virker afstressende at færdes i naturen. Samtidig er skovrejsning godt for klimaet.


En helt ny måde at tænke by sammen med skov
Miljøministeren og borgmester Henning Jensen indvier i fællesskab den første af de tre nye skove – skoven ved Even. Det sker mandag den 2. februar kl. 13.15 ved Lille Næstved Skole (Digtervejsskolen), Karrebækvej 70. Her står 65 børn og deres lærere på spring til at tage den nye skov i brug. Skoven er endnu ikke færdigplantet, men der er skabt en naturlegeplads, en aktivitetsbane og en bålhytte, som nok skal få sat ungerne i gang med at lege. Bålhytten er på dagen udgangspunkt for pølsestegning, så børnene kan få lidt at styrke sig på undervejs.

Der vil være taler fra såvel minister som borgmester. Pressen er velkommen fra kl. 13.15-14.00, hvorefter ministeren og det bypolitiske råd på et lukket møde diskuterer muligheden for at fremme det grønne i byerne.

For yderligere oplysninger kontakt

Projektleder i Næstved Kommune, Michael Krogh på tlf. 5588 6162

Projektleder i Naturstyrelsen – Storstrøm Morten Rolsted på tlf. 5441 8524